Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vari startování se zařazenou rychlostí

Od: macvac odpovědí: 6 změna:

"Podařilo" se mi nastartovat "Varinu" se zařazenou rychlostí. Varina mi ujela a zastavila se až o plot. Nevíte někdo o nějakém blbuvzdorném systému,který by tomu zabránil.

doplněno 06.10.24 23:50:

Normálně vždy po ukončení práce první zařazuji neutrál. Jenže teď po nastartování a pokusu o rozjezd mi Varina zdechla. A já jsem si neuvědomil že je tam zařazená dvojka a startoval jsem znovu. Uvažuji o nějakém spínači který by mě pomocí žárovky upozornil že tam není neutrál. Já myslím že nejsem první ani poslední komu se to stalo. Člověk je tvor omylný, a tohle je dost nebezbečné. S varinou už jezdím 10 let. Jenže teď jsem bohužel spěchal.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

3x
Ty si z nás děláš srandu, viď?

hodnocení

0x
Ano..Řekněte sousedovi, ať vám ji nastartuje;)Anebo ji rovnou postavte při startu ke zdi nebo plotu.Zaručeně dál neujede.

hodnocení

0x

Tak funguje například držení řídítek levou rukou co nejblíže u páky plynu.

hodnocení

0x

Štartujte s vyhodenou rýchlosťou v neutrálu, alebo len s plynom na voľnobeh a bez sitiča.

nick22
hodnocení

0x
dej si naboj kola na volnoběh, pak ti nic neujede, jen se začne točit osa kol
jir
Není nejjednodušší prostě zařadit neutrál? Na boku převodovky je nápis a na řadící páce je šipka. Manipulace se západkami na kolech se mi zdá složitější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]