Nejste přihlášen/a.
Vhodná doba na zakořenění je jaro. Ale vypadá to, že už je uříznuto... Zdřevnatělé větve nekoření ideálné ani na jaře, teď na podzim to bude ještě méně pravděpodobné. Pokud chcete opravdu množit a pokud jste to zatím neořezal úplně, nechte si nějaký výhonek na jaro. To už uříznuté a téměř metr dlouhé bych rozdělila na dvě nebo lépe tři části. Nejpravděpodobněji zakoření ta nejmladší část. Babská rada - nedávejte řízky do sklenice z čirého skla. Lépe vše koření, když je v nádobě "tma". Já mám porcelánové hrnky s černou polevou uvnitř.
Škoda, lepší je to na jaře. Přesto zkuste. Použila bych stimulátor /prášek, do kterého namočíte konec řízku/. Mně některé zakořenily, ale né ty tlusté klacky, nýbrž konce větviček s loňským ještě pružným, ale už dřevem. A nepřelít! Jen v lehce vlhkém substrátu a navlíct na to mikroténový sáček. Aby držel, tak na 4 špejlích v okraji květináče. Jinak se to dělá s naříznutím větve a vložením vlhkého mechu, obalit a čekat na kořínky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.