Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit se zazimováním mini růžiček. Loni jsem měla v zemi 15 růžiček na zimu přikrytých chvojím, přežily 2. Letos jsem je po koupení zasadila do květináčů - 17cm a celé zakopala do země a vršek zamulčovala, nyní jsou vysoké asi 25 - 30 cm a bojím se je venku nechat, že mi odejdou. Přemýšlím nad tím, že bych je s květináčem vytáhla a dala do chodby kde je asi 12C v zimě. Myslíte si, že mi tam do jara přežijí aby potom mohly zase ven? Máte někdo zkušenosti jak je zimovat? Děkuji
Růžičky mám celoročně na balkoně v květináči, už čtvrtým rokem. Na zimu obtočím květináče bublinkovou folií, postavím do většího květináče a prostor mezi květináči vysypu rozdrceným polystyrenem., To vše na jaře dám pryč, růžičky sem tam zastřihnu , obrazí a vykvetou opakovaně během léta až do podzimu. Mám je kupované i v supermarketech. Letos jsem objevila u jedné prodejny připravenou na vyhození takovou větší jako krabici z polystyrenu. Tak jsem je připravené na zimu do ní nandala. Tak to snad dopadne dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.