Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimování mini růží

Od: nika odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit se zazimováním mini růžiček. Loni jsem měla v zemi 15 růžiček na zimu přikrytých chvojím, přežily 2. Letos jsem je po koupení zasadila do květináčů - 17cm a celé zakopala do země a vršek zamulčovala, nyní jsou vysoké asi 25 - 30 cm a bojím se je venku nechat, že mi odejdou. Přemýšlím nad tím, že bych je s květináčem vytáhla a dala do chodby kde je asi 12C v zimě. Myslíte si, že mi tam do jara přežijí aby potom mohly zase ven? Máte někdo zkušenosti jak je zimovat? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já jednu darovanou minirůžičku vysadila na zahradu a tam každoročně kvete. Není přihrnovaná, prostě nic s ní nedělám. Na tom květináči bývají symbolky, jak se o květinu starat a co snese. Asi to bude záležet, co to je za druh a k jakému účelu ji nabízeli, prodávali.

hodnocení

1x

Mám je normálně v zemi, nepřikryté. Ony nejsou o nic méně mrazuvzdorné než než běžné růže, ale záleží, v jaké kondici jste je koupila. Celkově by se růže měly sázet na záhon co nejpozději na podzim, aby nezačaly růst. Já většinou sázím na začátku prosince.

borovice
hodnocení

0x
Záleží, které mini růže máte na mysli. Jestli ty, co jsou v každé květince a supermarketu, tak to vás moc nepotěším. Ty jsou vypěstované jen na "jedno použití". Samozřejmě najdou se i výjimky, ale ...

novakova
hodnocení

0x

Růžičky mám celoročně na balkoně v květináči, už čtvrtým rokem. Na zimu obtočím květináče bublinkovou folií, postavím do většího květináče a prostor mezi květináči vysypu rozdrceným polystyrenem., To vše na jaře dám pryč, růžičky sem tam zastřihnu , obrazí a vykvetou opakovaně během léta až do podzimu. Mám je kupované i v supermarketech. Letos jsem objevila u jedné prodejny připravenou na vyhození takovou větší jako krabici z polystyrenu. Tak jsem je připravené na zimu do ní nandala. Tak to snad dopadne dobře.

borovice
Tak to gratuluju. Já to zkouším opakovaně a zdařilo se jen jednou. Přežila jednu zimu, druhou už ne. Pokaždé se něco "po". Jsou náchylné na padlí, plísně...

Podle mých zjištění by to klidně přežily i bez uteplení. Také jsem dřív květináče na zimu různě zamotávala, než jsem zjistila, že i v květináčích promrzlých na kost vše krásně přežívá, včetně těch růži.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]