Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlá dřevěná lavka,co s tím?

Od: sixi odpovědí: 11 změna:

Pod jehličnany na zahradě lavička z trámků tzv.zarostla.Je to odpuzující,jak vzhledově,tak na to sednout.Co s tím mám udělat,napadlo mě,co tak vyměnit je,ale dostanou se koupit v nějaké té hobby? Žádné hledání stoláře apod.nemám čas/ možnost.Stalo se vám to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

2x

Co to ve vašem případě znamená "zarostla"? Fotka asi ukáže líp, ale viděl jsem trámy porostlé mechem, lavičky ponořené do vysoké trávy i lavičky ponořené do stromu a je to docela podstatný rozdíl :)

Pokud je to jen ve vysoké trávě a křoví, tak trávu a křoví vysekat.

Pokud je to normálně dostupné, ale něco na těch trámcích roste, tak to strhnout, ohoblovat do rovna až na čisté dřevo, přebrousit a nalakovat.

Pokud je to prorostlé skrz, nebo dost hluboko, koupit v nějakém hornbachu, obi, bauhausu, nebo na pile nové trámky, uříznout na správné rozměry, přebrousit a nalakovat.

sixi
hodnocení

Máte pravdu,fotku jsem měla udělat,když jsem tam byla,mám zahradu z ruky,Jsou jako přilepané pyly z kvetoucích jehličnanů,zezelenaly a jsou z nich tvrdkavé strupy.

sixi
hodnocení

Nahoře,mám : do stolárny NE a vy mě posíláte dokonce na pilu

kdosi

Stolař je odborník a umí dělat složité konstrukce, které vydrží a fungují a samozřejmě si svůj čas nechá patřičně zaplatit a není vždycky snadné ho najít.

Na lavičku stačí pár prken, ty vám na pile stdno uříznou z toho, co tam mají, nebo to uříznete doma ruční pilkou na koleně. Proti stolaři je to za pakatel a hledá se to snáz.

Podle toho, jaká prkna tam koupíte, tak můžou, ale nemusí, potřebovat obrousit od třísek. To se dá taky na koleně kusem smirku, který mají v každém hambausu nebo železářství. Stejně jako šrouby na přichycení těch prken a šroubovák.

Něčím to natřít sice není povinně, ale pokud to nějak natřete, tak to vydrží déle a ty pyly, listí a jiná svinstva z toho půjdou podstatně snáz, takže to hned tak nerazoste znovu. Barvu/lak zase dostanete v každém tom obi a jim podobných, poradí vám, který vlastně chcete a dodají i vhodný štětec. Nějak to namatlat zvládne každý a na lavičku v koutě to stačí.

Když vám na autě přestanou stříkat ostřikovače a na schánění automechanika nemáte čas ani peníze, tak vás taky pošlu na libovolnou pumpu pro novou náplň ostřikovačů, ať si ji tam nalejete sama. A nebudu řešit, že při tom nalévání třeba něco rozlejete, ono se to vypaří a nevadí to, zvládnete to celkem snadno v dostačující kvalitě.

riva
hodnocení

2x

Odpuzující lavička z trámků? To si ani nedovedu představit, protože sednout si je možné i na louku nebo v lese na pařez.

sixi
hodnocení

Tak otec to měl vše udržované,ale já jsem místo plotu měla nápad vysázet malé jehličnany ,které tvoří kousek oplocení u chatky,ale za roky to vypadá nedbale,stromy jsme některé už odstranily,přerostlé,jehličí,šišky a zničená pohodlná dlouhá lavka zůstala.

hodnocení

2x

Trochu to nechápu. Jednu takovou lavičku máme v koutě zahrady a mám ji nejraději, nikdo na mne nevidí, mám tam klid. Když je někdy po dešti navlhlá, dám si na ni podsedák. Do budoucna ji nechám zarůst ještě víc, říká se tomu "besídka".Znova si to čtu, vám roste něco přímo na té lavičce, mechy, lišejníky, dokonce i houby?

sixi
hodnocení

Přesně tak,asi tak nějak by se dalo pojmenovat,něco z toho...

pohanka
hodnocení

2x

Kupovala jsem před 4 lety, podle obrázku na internetu, teakové dřevo, služba přivezla, sešroubovalo se a stojí také na zahradě bez problémů. Vzory porovnáte podle své představy.

Dřevěných lavic je na netu desítky.

Zadejte si dřevěný nábytek, nebo lavice na ven, zahradní sestavy ...

Dnes není problém sehnat cokoliv i ze dřeva, které se nemusí natírat, z kovu, plastu ... Favi, Biano, Jysk, Mountfield,

zahradni-lavice.heureka.c/...

favi.cz/...

Ceny jsou už jinde, já ji měla do 3000,-.

sixi
hodnocení

To je také pravda,plast,to mi nenapadlo

lmgify
hodnocení

0x

Bych to objel vysokotlakým čističem ze všech stran, nechal proschnout a znovu natřel nějakým nasákavým ochranným lakem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]