Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplodnost švestky

Od: ivan* odpovědí: 4 změna:

Mám cca 5-ti leté švestky, (Herrman, Gabrovská), které vůbec neplodí, barva listú je zdravá, ale lístky mají mnoho děr.Pro opylování jsem asi před 2 lety vysadil ještě Katinku a Hanitu.

Děkuji předem za radu

Ivan

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak ono těch důvodu může být víc. Každopádně 5 roku je relativně ještě malo, takže treba zatím stromek nemá potřebu plodit a zatím pouze roste. Další důvod může být to, že květy zmrzly, což je dost pravděpodobné. Zelezi taky, v jaké kondici stromek je a zda byl proveden vychovny rez. Zamyslel bych se tedy nad tím, zda je stromek už dost velký a schopný unést úrodu a pokud ano, okopal bych ho a prihnojil brzy na jaro NPK a namulcoval. Potom bych sledoval, jestli zacal nabýhat na květ a sledoval teploty.
koko

Dobrý den měl jsem se švestkou stejný problem ,strom 5let a švestek do hrsti ,pak mě jeden starý zahradnik poradil přihnojit draselnou solí a pomohlo to hned za rok strom byl obalen květy

ivan*
hodnocení

Děkuji moc

hodnocení

0x

Častou příčinou je pilatka švestková. Strom silně kvete a po odkvětu plůdek opadává. Často pomůže postřik insekticidem v závěru kvetení, velmi se mi osvědčil Mospilan před koncem kvetení a po odkvětu. Uvádí se i hnojení žíravžými hnojivy na podzim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]