Nejste přihlášen/a.
Mám svažitou zahradu (ne zase velký sklon).
Máme před 2mi lety zasazený rybíz a maliny, prostě uprostřed pozemku, kde nejsou žádné stromy nebo stavby vrhající stín.
Letošní horké léto a sluneční svit rybíz i maliny ničí. Kdyby jsme nezalívali tak už uschly.
I přesto loni nám něco uschlo a letos také.
Rybízu, který byl zasazený v jiné části pozemku kde jsou nějaké stromy a tedy stín se daří lépe. Což se letos změnilo po tom co jsem vysekal náletoviny, které vrhali stín.
Prosím poraďtě co vysadit k rybízu a malinám co by vrhalo stín, a zase nevysálo všechnu vláhu z půdy.
Děkuji moc
takže hledáte nějaké nízké stromy, co zase moc nestíní, jako třeba ovocné stromy s vysokokmenem, ale asi se Vám nebude chtět sbírat plody v maliní.
Třešně ne, tam by byl moc velký stín a je to nezmar; jabloň by šla; pod meruňkou by mohlo být sucho; hruška je moc velká; kadlátky by šly.
Vino prý neprospívá malinám, takže nedělat konstrukni nad malinami s vínem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.