Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka HECHT - jak opravit pojezd

Od: astik odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám sekačku HECHT - benzín. Mám ji druhým rokem. Hned na začátku přestal fungovat pojezd. Opravu neuznali - prý tam bylo moc oleje. Až na to, že takto byla koupena. Od této firmy už nikdy nic! Tak mám dotaz: může někdo trochu šikovný tento pojezd opravit? Je to náročné? Děkuji za info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sss
hodnocení

0x

Nenapsali jste typ sekačky Hecht. Já jsem taky opravoval pojezd u sekačky a stačilo jen přitáhnout lanko a nastavit. Ale je to jen jedna s možností. Dále se podívat na řemen, jestli není vytahaný, přetrhlý apod. Ten olej se musí vždy kontrolovat, aby ho tam nebylo málo a nebo moc. Jednou ke mmě přišla jedna paní, že jí nestartuje sekačka a měla tam plno oleje, že to teklo jak výfukem, tak filtrem. A ona se jen divila, že to bylo napsaný v návodu, že se tam má dávat olej.

A vedeli by ste mi povedať,že kade sa kontroluje olej v pohone ručnej kosačky a kade sa dolieva? Doteraz som mal rozobraté pohony,kde ste ich rozdelili na polovicu,tak dajte typ kde je to inak.

hodnocení

0x

V servise vás oklamali, ak tam bolo veľa oleja,tak jedine od výroby a nemalo by to ničomu vadiť. Opravovať pohon je 50 na 50. Ak sa tam niečo vydralo, kovové,tak sa možno dá vyvariť a vybrúsiť na pôvodný tvar, ak plast,tak smola. Kúpiť nový pohon alebo skúsiť zberný dvor a zohnať používaný podobný,čo by vám tam pasoval.

hodnocení

0x
Takto na dálku těžko poradit, jen že nadbytkem oleje to určitě nebude... V Praze mohu nabídnout opravu, nebo aspoň pokus o ni, pokud by kvůli poškození nějakého dílu nebyla rentabilní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]