Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fazole už nekvetou,mám to vzdát

Od: fazolka odpovědí: 10 změna:

Píchla jsem do zeminy fazole,co už byly staré.suché a ejhle,jsou hezké,ale už nevykvetly,buď to bylo pozdě,nebo nejsou vhodné k sadbě.Mám to už zlikvidovat?

Fazole už nekvetou,mám to vzdát

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je září a už se sklízí. Tedy vaše fazole mají zenit za sebou. Květy a úroda už nebude. Ale když je ještě necháte na parádu, po čase, až přejdou ta vedra, je vyměníte za nějaké podzimní kytky.

liska5
hodnocení

3x

Mám zkušenost, že fazole kvetou v takových vlnách, mám je i v květináči, keříčkové, když tam zhynula kytka. Taky vysoké teploty jim moc nepřejí. Já bych ještě vyčkala. Možná by pomohlo je pohnojit, i když si dusík umí vyrobit /vychytat ze vzduchu/ samy, na květ potřebují draslík a fosfor, takže hnojivem na květ a plod. Těmto jsem přidala tekuté hoštické slepičince ve větším ředění...A možná víc zalévat. Dost pijou.

Fazole už nekvetou,mám to vzdát #2
liska5

Jestli to jsou fazole pnoucí, mně kvetly, až když měly aspoň metr a půl. Září má být teplé, ony ještě vyjedou a z květu se lusk vytvoří rychle.

fazolka
hodnocení

No tak,to je jediné,co umí,pijíjak duhy,první švihá nahoru,nevím kam,až ostatní se košatí.

Mám hrůzu z píďal,tak jsem je od mala stříkala zředěným "sanium ultra",ale není tam náznak květenství,no asi na ozdobu,páč vypadají spořádaně lícují se ke slunci.díky za komenty

Neházela bych flintu do žita. Něco z toho bude. Ještě je čas minimálně 1 teplý měsíc.
Když se přidá hnojivo s rozumem...

hodnocení

2x

Schválně je nechte, co to udělá. Třeba opravdu vykvetou později. Ale my jsme kdysi měli plný záhon keříčkových fazolí a nevykvetla ani jedna rostlina. Další roky se to neopakovalo.

fazolka
hodnocení

Asi jsem si naběhla,schválně jsem počkala,protože nemají rády zimu a tak jsem jim vyhověla,ale jsou vybíravé,prý nemají opylovače.Ale zase v zahrádkářských radách je,že záleží na druhu,(mám ty žíhané) další zkušenost co píší stejná s mojí,že vytváří kořeny a nejdou tedy do květů.

Takže pohnojením neuškodím,jak píšete,zkusím

fazolka
hodnocení

Dovolím si o malé připomenutí...fazolky rozvetly tento víkend,prozatím to nechám jako kuriozitu,myslím,že neuzrají,ale příroda rozhoduje.Hezké bílé květy.

Fazole už nekvetou,mám to vzdát #3
liska5

Bílé květy prý mají bílé fazole. Oranžové květy zas mají barevné fazole. Opylovač asi není třeba, já ty keříčkové mám taky na okně v paneláku a plodí. Kdyby se ty Vaše daly vzít dovnitř, tak dojdou a máte aspoň lusky nazeleno. Příště je sázejte koncem května a v červnu.

fazolka
hodnocení

Lisko, děkuji za komentář,uznala jsem se podělit o stav fazolí,ale vycházela jsem z rady,že fazole mají přijít do teplé hlíny,ale jsou to žíhané fialovobéžové,zatím jsou bělavé ... nějak se vyšvihly do výšky 180cm cca,to domů nejde.Zalila jsem je asi omylem konvičkou na květiny a proto se pohnuly ve vývoji,to konzumovat nejde,hnojivem na hortenzie/ aj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]