Zdar. Túje krásné rostou směrem dovnitř do zahrady, ale ne jedná k druhé, takže jsou místa, kde je vidět k sousedům, nic velkýho. Není brzo střihnout túje , jenom tím směrem, kde rostou do prostoru? doplněno 03.09.24 10:46: Túje jsou staré asi 12 let, vysoké 220cm. Jen letos docela prořídly, ne moc, jen trochu, suché nejsou, napadené taky nejsou. Asi moje chyba, že jsem je na jaře vůbec nestříhal. Problém je, že rostou ne směrem do sebe jedná do druhé, aby zacelily mezery. Ale rostou spíš dovnitř do prostoru zahrady a tom vznikají malá okénka a je vidět k sousedovi. Myslel jsem je střihnout večer jenom směrem do zahrady do prostoru a tím je ještě donutit se zahustit, dokud je ještě teplo
Hořkou sůl dostaly. Jsou krásně zelené, pěkná sytá barva, daří se jim dobře. Asi chyba, že jsem je na jaře nestříhal směrem do zahrady, takže tím směrem hodně narostly a zároveň do šířky prořídly. Jde o to, jestli je vhodný období je sestrihnout směrem do zahrady
Dobrý den, v roce jsou dvě období, kdy je vhodné zastřihnout a jedno z nich je právě nyní v září (viz obrázek v odkazu). Zdravím! img.zahradkarem.cz/...
Se střihem se může začít už první rok po zasazení, ale v roce jedna a dva se zastřihávají jen špičky.V dalších letech se doporučuje zastřihávat túje jednou až dvakrát ročně. Můžete je zastřihávat jak do výšky, tak i do šířky. Túje lze také velmi snadno tvarovat do tradičních i velmi bláznivých tvarů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.