Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vyrobit zábradlí na 3 schody. Moje představa je Jackel 15x15x2mm v délce 1-1,5m stojky 3ks.
Otázka zní: Udrží to ny vyvrácení cca 100kg? Viz obr. Zasunuto bude do pozder Jackel 20x20x2mm přivařena na bočnici schodů , zajišteno závlačkou nabo šroubem..
Radne privarene v pohode. Je pravda, ze s jeklem 15x15x2 to bude pomerne pruzne, ale na 100kg urcite dostatecne pevne.
Akorat v jeklu 20x20x2 zajistene zavlackou to bude vaklat a chytit se toho zabradli bude pocit jak kdyz to ma zrovna upadnout.
tohle já dořeším, jen se dohaduji se synem, že to takto je blbost..možná přivařín na každý držák 2 matky M8 a utáhnu..
Kdybyste to zatížil100 kg kolmo na profil (kolmo na svislý jekl), tak to samozřejmě ohnete. Ale když už tady máme tu gravitaci, která působí tak nějak směrem do středu Země (plochozemci prominou) asi to tak nějak vydrží. Za předpokladu slušného zacházení. Rozeběhnutý stokilový hovado to samozřejmě úmyslně zničit může.
kyž jsem jekl na 1m zatížil 70kg, tak průhyb nic moc max 1cm..takže 3 jekly by to dát mohly. Ale pouvařuji o zábradlí na dveře a ty ukotvit natvrdo otevřené
Děkuji, to docela chápu, z profilu 40x40 mám celou houpačku a to je trochu moc na zábradlí o 3 stupních. To by bylp jak pěst na oko. Tak pouvažuji o profilu 20x20 nebo 30x20.Děkuji za názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.