Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit co mám dělat s růžemi/ podotýkám že jsem nakoupila samé kvalitní/, které již 3.rok mají houb.chorobu na listech, nejdříve černé skvrny, pak začnou žloutnout a upadají. Hned z jara stříkám kuprikolem a to za sezonu několikrát. Je to hrůza, moc mě to štve, ty růže kvetou dál ale stonky bez olistění vypadají jako klacky.Neměla bych nějakým takovým přípravkem dělat zálivku ke kořenům? Myslím si , že ty růže jsou napadeny již od kořenů, ale to si myslím jako laik.Poradí mi někdo prosím co s tím? Jinam je dát nemohu, není na zahradě místo. Moc děkuji za rady. D
Dobrý den,
lidé používají kuprikol jako univerzální fungicid, ale zrovna na tu černou skvrnitost bych zvolil raději jiné fungicidy. Choroba napadá jen listy - to znamená, že na jaře po zimě je rostlina zdravá(než to zase nalétá na listy) a letošní vlhké léto této chorobě jen prospívá - černé skvrnitosti je všude habaděj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.