Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Japonská vrba keř - také se zastříhává?

Od: antynka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám na zahrádce Japonskou vrbu, ale variantu keř - nikoli tu roubovanou na kmínku. Nevíte někdo jeslti i keřová varianta se zastříhává stejně jako ostatní vrby (např. ty na kmínku)? A případně kdy a na jakou délku?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ludmila*
hodnocení

2x
Dobrý den. Ano, môžete strihať aj krík japonskej vrby,ale skoro na jar, ešte pred vyrašením. Ja strihám podla potreby, aby som vytvarovala pekný,kompaktný ker. Táto vrba znáša aj veľmi radikálny rez, taký som urobila túto jar a zdá sa mi, že jej to veľmi pomohlo a je nádherná. Prajem Vám veľa úspechov.
antynka*
hodnocení

Děkuji za odpověď. A ješt ěmalá podotázka. A jak radikálně jí stříháte, kolik cm nad zemí necháte?

ludmila*
Môj krík je už pomerne veľký, doteraz som vždy na jar vytvarovala krík do požadovaného tvaru, aby sa zahustil. Túto jar som ho zostrihla asi do výšky 30cm nad zemou, lebo bol už príliš vysoký a kedže mám aj jednu stromčekovú japonskú vrbu a tá je krásne vysoká, krík som chcela nižší.Obidve vrby sú krásne a nemusíte sa báť strihať, prospieva im to. Pekný deň.
antynka*
22.07.09 09:23
hodnocení

Děkuji *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]