Nejste přihlášen/a.
Před čtvrt rokem jsem konečně našla a koupila si monsterku. Malou, zdravou, dokonalou. Je na světlém místě bez slunka, zalévám podle potřeby, nepřelévám, nevysychá úplně na troud, hnojím s ptačím guanem, žádní hmyzáci na ni nejsou. Líbí se ji, roste, ale něco jí je a já vůbec netuším, co by to mohlo být. Viděli jste tohle někdo? Víte co by to mohlo být?
Je zajímavé, že na netu jsem asi 4x narazila na stejný problém u stejné kytky a nikdo neví.
Pokud na své Monsteře zpozorujete hnědé skvrny se žlutým okrajem, pravděpodobně je přelitá . Přelití značí také žloutnutí a vadnutí celých listů, zvláště je-li v kombinaci se známkami hniloby. Zároveň vaši rostlinu trápit nedostatek živin, v tomto případě chybí vadnutí a hniloba.
Děkuji za odpovědi. Vyšlo mi z toho, že se o ni příliš starám. Sice jsem ji nepřelila, ale nikdy nebyla zemina suchá. Se zálivkou budu mnohem opatrnější. Zacházím s ní jako s tou velkou, stařenkou šedesátiletou, se kterou se příliš nemazlím a zálivkou nešetřím. Jenže ta má spoustu zelené hmoty a kořenů. Ten prcek to nemá. Všem hezké odpoledne z Ostravy
Dostalo se mi ještě jedné odpovědi, kterou jsem já sama několikrát dávala. "Podívej se na kořeny!" Vyklopila jsem rostlinu do dlaně a fakt! Kořeny hnědé a mokré. A je to jasné, mělo by být po problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.