Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přírodní postřik proti plísní bramborové

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Pomalu se někde začíná rozvíjet na stoncích rajčat plíseň bramborová. Přitom už mají plod v různém stádiu zralosti
Jaký přírodní postřik máte vyzkoušený.
Už to nechci teď stříkat nějakým Championem, kde je meďnatý a další "pomocné"látky
Ideálně něco bez ochranné lhůty
1) anglicky-travnik.cz/...
2) specialnizahradnictvi.cz/...
3) eva.cz/...
Díky za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slyšela jsem různé rady, např. stříkat mlékem, jedlou sodou a j. Když je plíseň na listech, tak je otrhám. Jakmile je i na stoncích, na kterých jsou plody, za chviličku máte plíseň i na plodech, mi nic nepomohlo. Takže je lepší otrhat hned všechno.

Zelená rajčátka dojdou v papírové krabici přikrytá novinami. Jak jsou hnědé větvičky, otrhat úplně. Jen když není plíseň, dojdou mi na podzim tak, že pověsím doma celé větve i s plody. To dělám, když hrozí mrazíky.

makk
hodnocení

1x

Letos je hitem stříkat mlékem s vodou. Poměr je různý podle autorů, ale pohybuje se kolem 50/50, někdo přidává špetku hylermanganu. Zkoušel jsem to na okurkách (bez toho hypermanganu) a výsledek nic moc. Nutno říci, že ani komerční prostředek proti plísni moc nepomohl (v obou případech to bylo stejné, plíseň to jen přibrzdilo).

A pomazávejte kmínky jogurtem,nejlépe jahodovým...

sss

Já mám jen borůvkovej. Ten můžu taky na to namatlat?

hodnocení

0x

Můžete sem prosím dát foto.?

Tady není seznamka.*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]