Nejste přihlášen/a.
Textilii dát dvojitě a zasypat ji bud kačírkem, nebo mulčovací kůrou. Za nějaký čas se stejně plevel objeví.
Také jsem viděla záhon potažený folií, zasypaný kačírkem a na tom postaveny tři mísy s rostllinami. Ale zase...misky rychle v parnu vysychají a když v nich jsou trvalky, musí se pak zaopatřit před mrazy, když tam jsou letničky, tak na zimu zrušit, vyklopit a uklidit.
Roky pozoruji všechny zahrádky v okolí, nebo po cestě do jiného města a jak roky ubíhají, probíhají proměny. Nejdřívé krásně upravené, často hodně inspirativní, ale není to tak stále. Od určité doby zahrádky začnou pustnout a zarůstat, což mne vždy mrzelo, ale věděla jsem, co za tím je. Uběhne nějaký ten rok a náhle jsou tu změny, objeví se pískoviště, houpačka a dětský bazének, jiné uspořádání nebo zrušení záhonů. Tak to prostě je.
Nepíšete velikost, jestli i keře?
Na ten slunný levanduli nebo mavuň, šalvěje, do sucha netřesky a semperviva, případně tymián, vřesy, půdopokryvné klikvy - to podle typu zahrady a kyselosti půdy. Ty kyselomilné podsypat kůrou.
Na ten druhý v polostínu třeba hosty, dlužichy /heuchera/, denivky, barvínek, borůvky / pod ně rašelinu/
Co určitě ne nikam břečťan, skalník, škumpu, - to se rozleze, že s tím budete bojovat. Ne jalovce kvůli rzi hrušňové
V těch mulčích na geotextilii stejně poroste plevel, co tam nalétá. Kůra se časem rozpadne, drobná frakce dříve. Proto si myslím, že dobré budou pomalu rostoucí keře, jako malé tavolníky, ořechoplodce i muchovník, malé jehličnany, buxus nebo trvalky kobercové, co nepustí mezi sebe plevel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.