Nejste přihlášen/a.
To co jste cítil bylo koncentrované CO2, pokud rozděláte perlivou limonádu a hned přičichnete, ucítíte to samé.
Kadlátky obecně snad ani nejdou překvasit aby to začalo octovatět. Na to jsou nachylnější jiná ovoce, hrušky, jablka, meruňky apod.
Kupte klasický cukroměr a nějakou vysokou nádobku (odměrný válec) a hadičkou stočte čistou kapalinu.
Změřte kolik procent cukru zbývá.
U kadlátek je konečná na 2-4%
Samotná kapalina, kterou budete měřit bude už mít příjemnou vůni po alkoholu a kadlátkách.
Před odvozem do pálenice je dobré opatrně sebrat a vyhodit horní zoxidovanou tvrdší vrstvu, tkzv. deku aby se při převozu nepropadla do mače.
Zdravím, kvas jsme nikdy nešroubovali, byl vždy volně, pouze zakrytý folií. Též kvasinky nepřidávali, pouze ovoce omýt tzv. z nejhoršího a viditelně špatné kusy odstranit, pak není co by se zkazilo. Hodně často byly nahoře- na koláči octomilky a vůně byla taková alkoholová - docela to jede. Pokud člověk natáhl hadičkou trochu kvasu, tak to měl hned v "hlavě". Hlavně měřit a měřit, nesmí to být ani nedokvašené a ani překvašené - to raději odstavit trochu dříve.
Zdravím, bečka nemůže být po poklesu cukernatosti na cca 1 stupeň dle lihoměru uskladněna třeba na x týdnů. Třeba u jablek se to buďto vypálí, nebo se musí toto stočit do demižonu a uzavřít kvasnou zátkou pro případ zbytkového kvašení. Pokud jablečné víno nespotřebujete, lze takto uskladněné vypálit třeba na přesrok. Jablka jsou v tomto taková uni: mošt, pka víno, pak kalvádos. U švestek to bude podobné.
Zkuste vyfotit kvas, jak vypadá koláč nahoře - dle toho mohou zkušení soudit. Pokud to bylo zašroubováno, tak kvašení probíhalo nesprávně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.