Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Je možné do kvasu ze švestek přidávat jablka? Máme málo švestek (bude cca 30-40 litrů) a chtěli by jsme ho doplnit jablky, kterých máme hodně (padanky, i zdravé). V pálenici chtějí minimální množsví 100 litrů. Díky za radu.
Samozřejmě že je možné to tam přidat, každé ovoce je možné zkvasit. Ovšem do jaké míry to bude k pití, to nechávám na ctěné úvaze dotyčného. Řeknu to asi takhle - děda pálil každoročně, minimálně 300 litrů. Kdybych mu naházel do kvasu jablka, asi by o mě přerazil čagan, jakkoliv to byl člověk vyrovnaný a velmi milý. Ale slivovice od něj byla vždy pověstná a byla jeho ctí.
Odpověď pto jmlc:
Bohužel nikdo zokolí nemá zájem. Tady švestkový a slivovicový kraj není, skoro nikdo nemá větší počet švestek (stromů)
no když mám trochu toho a trochu onoho, klidně to jde vypálit naráz - ale kvasit by to mělo každé zvlášť - překvasí a "zakonzervuje se tím" na nějakou dobu - pokud bude všechno řádně prokvašeno, v den pálení bych slil a dal vypálit. ALE je to tak trochu chemie.
Já zase nemám čas a skladovací možnosti - tak mi bylo líto snad 200kg třešní, které prostě spadly na zem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.