Nejste přihlášen/a.
Mám vypěstované sazenice mandarinek z pecek. Abych se dočkala plodů, je prý nutné roubování. Kde získám vhodnou podnož? Nebo jako podnož poslouží právě ta moje rostlinka? Potom ale nevím, co naroubuji nahoru... prostě mi pořád jedna část chybí ...už jsem z toho celá popletená! Nějak mám zafixováno, že se roubuje na podnože z oleandru, ale nevím co ...
Pomůže mi někdo se v tom vyznat? Děkuji.
Sazeničky z pecek jsou vesměs životaschopné a schopné po čase plodit.Ovoce z nich nemusí být kvalitní.Dokonce se může zvrhnout k pláněti.Jako podnož samozřejmě sloužit může,ale i podnož ovlivňuje vlastnost ovoce.Roubováním a očkováním se podstatně urychluje nasazení květů a plodů.-plodnost.Že by se oleandr používal jako podnož peckovin,to slyším poprvé.
JABRAKA
doplněno 21.07.09 16:34:Na oleandr se roubuje Adonium - Pouštní růže,to jsem vyčetl u strejdy Google.
JABR
1. Plodí i citrusy vypěstované z pecek, pouze o několik let později
2. Jsou výbornou podnoží
3. Naroubujte na ně rouby, které získáte od nějakého citrusáře - rouby odrůdy, kterou si u něj vyberete
4. Ten oleandr - to asi nee, to je úplně jiný druh rostliny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.