Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vysoko nechat růst rajčata

Od: barunka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, ráda bych se zeptaĺa na otázku - jak vysoko mám nechat růst rajčata na balkoně? mám odrůdu CherryBejbino F1, v obchodu mi poradili že jsou balkonové, ale vyrostli mi tak vysoko! Musím říct, že se jim daří velmi dobře, máme zasklený balkén co se dá i otevřít a tak jsou tu jako ve skleníku. Hodně kvetou a už tam máme i první rajčáta. Ale někdo mi říjkal, že už bych se neměla nechat růst tak vysoko, aby byly silnější plody a někdo že to je v poho. Prosím tedy o radu. Mnohokrát děkuji.

Jak vysoko nechat růst rajčata

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

v tuhle dobu (červnu) se ještě výška rajčat neřeší... ale je pravda, že velikost květináče je omezena a to značně. Budete je ještě přesazovat? Pokud ano, zasaďte je hlouběji, tím je snížíte a podpoříte v růstu.

doplněno 06.06.13 10:35:

na balkonu jsme výšku rajčat nechávali přibližně 1m. v záhonu 1,5 - 2m. V záhonu jde spíše o to, aby dozrála rajčata včas - do zimy. Takže rajčatům je nejlepší umožnit růst do konce července a pak už je nepustit výš. Donutíte je, aby živiny daly do zrání zelených plodů a nebudete na podzim vyhazovat zelená rajčata. U balkonu jde i o to, abyste to uzalévali a množství živin obsažené v půdě, proto ta dřívější regulace velikosti.

barunka*
hodnocení

no přesazovat je už nebudu... to bych se na balkon už nevešla... když jsem kupovala ty sazeničky, tak mi řekli že nebudou vysoké jen malé a bohaté a oni mi takhle vyrostly. Průměr květináče mám 27cm a hnojím je tekutým hnojivem na rajčata, každých 14 dní. Je to teda tak dobřě?

hodnocení

0x

Dobrý den. Tuto odrůdu pěstuji na zahradě na záhoně. Plody jsou velmi chutné a úroda bývá poměrně dost vysoká. Na balkóně je můžete nechat růst skoro až do stropu a potom vrchol zaštípnout. Spodní listy, které stíní dozrávajícím plodům se mohou také vylomit. Když máte tak malý květináč, tak v horkých dnech je dobré na noc naplnit podmisku vodou a ráno doplnit, dle potřeby i přes den. Nikdy nenechte kořenový bal přeschnout. Nevím, čím hnojíte, ale hnojivo by mělo obsahovat co nejméně dusíku, hodně draslíku a fosforu. Nezapomeňte hodně větrat. Také mám rajčata na balkóně, ale okna nezavírám ani v noci.

jabraka*
hodnocení

0x

Spíše bych řešil,ne jak vysoko,ale jak široko.Vyrůstající nové větvičky se nemilosrdně vylamují.Růst nahoru se zakonší někdy v září,kdy mají plody ještě šanci dozrát.Pak se vršek ustřihne.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den "Barunko." Rajčata bych nechala růst, kam chtějí kolem klacku, jen je vyvazovat. Dole pod květináč bych dala misku od masa, nebo další plech, aby rajčata měla hodně vody vždy. Plech můžete zabalit do PVC tašky, tak plech zůstane nepoškozen, voda i zemina bude zůstávat v tašce PVC. Pro rajčata je vhodný Cererit, kterým se může pocukrovat zemina v květináči, nahoru dát ještě trochu zeminy, aby hnojivo bylo dole. Protože rajčata mají jen málo zeminy, tak budou potřebovat stále vodu a výživu. Listy a větvičky jsou hrozně moc dlouhé,( mám také ty rajčata) Spodní větvičky byl hned vylomila, tím se dostane sluníčko i ke květináči. Jen můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]