Nejste přihlášen/a.
od nejtenčích větví u tohoto polokmenu začínají listy schnout i plody,poradí někdo co s tím?obrázek přidávám.
Takže již konečně vím, co je mojí okrasné višni žláznaté!. A jaká prevence. Díky @pckop . Usychají vždy hned při odkvítání celé větvičky. Říkám, že roste do země. A má i ten klejotok. JInak je to pěkný keřík, kvetoucí malými plnokvětými růžičkami bílé barvy na dlouhé stopce.
doplněno 28.05.13 22:29:Ano Jabraka, je to tak.
0x
Řekla bych, že se jedná o moniliózu. Bohužel to chladné a vlhké počasí jí velmi svědčí, mně takto odcházejí i větvičky na meruňce. Postříkat bych zkusila Horizonem, i když doba k ošetření (těsně po odkvětu) už minula. Postižené větvičky je dobré odstraňovat až do zdravého dřeva a nůžky dezinfikovat lihem.
0x
omlouvám se za vmíšený dotaz, ale už jsem svůj původní zde ohledně višně nenašel.
řeším podobnou záležitost na mladé višní (sazena na podzim), jenže na jaře usychala, a pak jsem se dozvěděl, že mladé stromky se nemají hnojit...ale projev měl ten strom podobný jako viz výše (neměl plody samozřejmě), ale začal usychat...
tak se ptám:
1/ mohlo li to být tím zbytečným hnojením a zdali ho má smysl nechávat ještě 1 zimu na zlepšení?
2/ může to být taky tou spálou z děště kterého teď je až moc a totéž, zdali ho má smysl nechávat nebo už ho odepsat a bohužel na podzim sadit další?
máte někdo prosím zkušenosti?
Jinak problém mé višně byl že pupeny naběhly na lístky ale už se nestihly ani řádně rozevřít a začly usychat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.