Nejste přihlášen/a.
od nejtenčích větví u tohoto polokmenu začínají listy schnout i plody,poradí někdo co s tím?obrázek přidávám.
Takže již konečně vím, co je mojí okrasné višni žláznaté!. A jaká prevence. Díky @pckop . Usychají vždy hned při odkvítání celé větvičky. Říkám, že roste do země. A má i ten klejotok. JInak je to pěkný keřík, kvetoucí malými plnokvětými růžičkami bílé barvy na dlouhé stopce.
doplněno 28.05.13 22:29:Ano Jabraka, je to tak.
Řekla bych, že se jedná o moniliózu. Bohužel to chladné a vlhké počasí jí velmi svědčí, mně takto odcházejí i větvičky na meruňce. Postříkat bych zkusila Horizonem, i když doba k ošetření (těsně po odkvětu) už minula. Postižené větvičky je dobré odstraňovat až do zdravého dřeva a nůžky dezinfikovat lihem.
omlouvám se za vmíšený dotaz, ale už jsem svůj původní zde ohledně višně nenašel.
řeším podobnou záležitost na mladé višní (sazena na podzim), jenže na jaře usychala, a pak jsem se dozvěděl, že mladé stromky se nemají hnojit...ale projev měl ten strom podobný jako viz výše (neměl plody samozřejmě), ale začal usychat...
tak se ptám:
1/ mohlo li to být tím zbytečným hnojením a zdali ho má smysl nechávat ještě 1 zimu na zlepšení?
2/ může to být taky tou spálou z děště kterého teď je až moc a totéž, zdali ho má smysl nechávat nebo už ho odepsat a bohužel na podzim sadit další?
máte někdo prosím zkušenosti?
Jinak problém mé višně byl že pupeny naběhly na lístky ale už se nestihly ani řádně rozevřít a začly usychat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.