Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usychá višen

Od: cervicek2008* odpovědí: 10 změna:

od nejtenčích větví u tohoto polokmenu začínají listy schnout i plody,poradí někdo co s tím?obrázek přidávám.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

I když obrázek nevidím,mám podobnou zkušenost.Zaschla nejvyšší větev a na koncích výhonů schnou listy.Protože je vlhko a zima,domnívám se,že jde o houbovou chorobu,.

JABRAKA

cervicek2008*
hodnocení

no tak ted se mi podařilo vložit obrázek...takže začínají schnout větvičky u višně...

cervicek2008*
hodnocení

no ted zkusím dát obrázek..

Usychá višen

Spála peckovin. Popis a ochrana: agromanual.cz/...

andrea1*

Takže již konečně vím, co je mojí okrasné višni žláznaté!. A jaká prevence. Díky @pckop . Usychají vždy hned při odkvítání celé větvičky. Říkám, že roste do země. A má i ten klejotok. JInak je to pěkný keřík, kvetoucí malými plnokvětými růžičkami bílé barvy na dlouhé stopce.

doplněno 28.05.13 22:29:

Ano Jabraka, je to tak.

limetka*
hodnocení

0x

Řekla bych, že se jedná o moniliózu. Bohužel to chladné a vlhké počasí jí velmi svědčí, mně takto odcházejí i větvičky na meruňce. Postříkat bych zkusila Horizonem, i když doba k ošetření (těsně po odkvětu) už minula. Postižené větvičky je dobré odstraňovat až do zdravého dřeva a nůžky dezinfikovat lihem.

myse*

taky bych řekla moniloza. Mi tak před dvěma lety úplně odešla višeň... Letos začíná "blbnout" švestka. Zkusím to postříkat - tedy jestli taky někdy přestane pršet *zed*

rostlinkycz*
hodnocení

0x

Jde o moniliovou spálu květů a výhonků. Vyskytuje se zejména za chladného a deštivého počasí. Suché větvičky odstraňte a spalte.

martinson
hodnocení

0x

omlouvám se za vmíšený dotaz, ale už jsem svůj původní zde ohledně višně nenašel.

řeším podobnou záležitost na mladé višní (sazena na podzim), jenže na jaře usychala, a pak jsem se dozvěděl, že mladé stromky se nemají hnojit...ale projev měl ten strom podobný jako viz výše (neměl plody samozřejmě), ale začal usychat...

tak se ptám:

1/ mohlo li to být tím zbytečným hnojením a zdali ho má smysl nechávat ještě 1 zimu na zlepšení?

2/ může to být taky tou spálou z děště kterého teď je až moc a totéž, zdali ho má smysl nechávat nebo už ho odepsat a bohužel na podzim sadit další?

máte někdo prosím zkušenosti?

Jinak problém mé višně byl že pupeny naběhly na lístky ale už se nestihly ani řádně rozevřít a začly usychat...

floro*

Záleží jak moc je postihnutá, vůbec nepopisujete jak teď vypadá. Má nějaké listy, obrazila nebo ne? Podle toho se musíte řídit jestli stromek vykopat nebo provést chemickou ochranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]