Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat zkušenných pěstitelů kaktusů, podle čeho a jak poznám stáří kaktusů?Název Ferokaktus.-adisl-
Jestli jsem zkušený, no nevím, ale mohu prohlásit, že objektivní znaky na určení stáří kaktusů neexistují. V přírodě, kde žijí rostliny v extrémních podmínkách mohou být malé a přec desítky let staré. Živě si vybavuji přednášku ředitele zemědělské školy, našeho milovaného Liborka Kunteho, který nám vyprávěl, jak v kaktusových pěstírnách na Kanárských ostrovech rostou kaktusy. To co u nás naroste za tři roky trvá na Kanárech rok! To jsou takový ti naducánci co mají lidé tak rádi! Co mohu zodpovědně prohlásit, tak snad u druhu Carnegia gigantea je takový malý znak, určující stáří,květuschopné rostliny jsou od 150 let jejich stáří, není zatím znám mladší jedinech, který vykvetl, no i když v dnešní době ozařování a nacpávání rostlin různými preparáty, kdo ví?
Co znám od kolegů, kteří kaktusy víc krmí, tak 14 - 20 cm rostliny bývají kolem 20ti let staré, doufám, že nebudu bombardován vzkazy, ale já mám kaktus, který má za 18 let stáří 23cm v průměru...
doplněno 08.03.13 11:21: ach jo, zase ty překlepy, někde písmenko chybí, někde přebývá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.