Nejste přihlášen/a.
Prý dávají na kovovou část záruku 25 let a prý to má větší životnost než běžný "železo"
Nástroje z bronzu mají nesrovnatelně delší životnost než nástroje vyrobené ze železa.
prirodnizahradytrejbal.co/...
doplněno 29.07.24 00:10: danesi-shop.cz/...

3x
Nevěřím, bronz nemá tvrdost, odolnost oceli. Jen placebo. Bronzové nářadí se používá tam, kde je nebezpečí vybuchu plynu, pohonné hmoty, těkavých látek ... Kladiva, klíny, klíče - nezpůsobí jiskření denios.cz/...
0x
Jestli nebyl nějak kalenej, když měl ty duhové odlesky. Prostě lepší ocel. Tohle bude nejspíš nějak pogalvanované.
0x
Bronz se používal v době bronzové, dnes už se objevila ocel, a Fiskars jí na rýč dokonce kalí, takže to bláto není (ale začali vyrábět v Polsku i v Číně, tak aktualni kvalita je s otazníkem), člověk aby do krámu chodil s tvrdomerem...
0x
Podstatná vlastnost krumpáče je jeho hmotnost. Čím těžší, tím lepší. Lehkým krumpáčem si sice neukopnete nohu, ale jámu s ním také nevykopete. Bronz má sice řadu nenahraditelných vlastností, ale na takovéhle nářadí se rozhodně nehodí.
Jestli se k tomu nesmyslu dostanete na dosah, zkuste vzít magnet a přiložit ho na nářadí. Jsem si téměř jistý, že na 90 % zjistíte, že to má k bronzu dost daleko.
0x
Samozrejme, ze naradi z bronzu vydrzi vic, nez by vydrzelo naradi ze zeleza. Take proto se ale naradi nedela ze zeleza, ale z oceli.
Umim si predstavi, ze pri pouziti ve vybusnem prostredi muze nejiskrivost bronzu najit uplatneni. Tedy pri typickem zahradkarskem pouziti...treba, kdyz se to prezene s hnojenim...![]()
Dovedu si představit netěsný plynovod nebo nádrž propanu a strach že křísnutím o křemen při rytí vyletí do vzduchu... Takže rýč vhodný pro hasiče a plynaře ![]()
Všimnul jsem si tý finty se "železem" Proto jsem dal to železo v mé otázce do uvozovek.
Takhle pak můžou tvrdit, že nelhali. Je to prasarna...
To, že nástroje z bronzu mají delší životnost než nástroje z běžného železa, muže pravda. Bronz je slitina, která je odolná vůči korozi a opotřebení, což zajišťuje delší životnost. Ale tohle vypadá jenom jako drahá "hračka"
Díky a hodně štěstí s nákupem!
Bronz je odolnější proti opotřebení díky své tvrdosti a schopnosti vytvářet ochrannou vrstvu oxidu na povrchu, která brání dalšímu poškození. Navíc snižuje opotřebení při pohybu kovových částí.
![]()
![]()
![]()
Tak jsem se dlouho nenasmál. Všechno je to pravda, akorát jsou ty parametry interpretované mimo kontext. K čemu je mi ochranná vrstva, když ji každým zanořením rýče setřu? No a srovnávat odolnost proti opotřebení ocelového a bronzového rýče samozřejmě můžete. Ovšem celový vydrží podstatně déle. Rýč není ložisko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.