Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uskladnit cibuli?

Od: 123mirek® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem,

Před pár dny jsem sklidil cibuli ze zahrady. Už byla jak se říká "hotová". Je moc pěkná a mám ji 2 bedýnky. Jenže nevím jak ji uskladnit, protože venku panují vedra a já mám teplý sklep. Mám obavu, že při tomhle tom počasí začne cibule "kvést".

Co ns tím mám dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Cibule po vytahání ze záhonu se naten záhon naskládá,položí, a nechá su cca 2 týdny na záhohu.Ať je sucho nebo prší,aby se zatáhly krčky cibule.Poté bych je svázal do svazků a zavěsil do průvanu.

spu
hodnocení

0x

Správné skladování cibule je klíčové pro její dlouhodobou trvanlivost a kvalitu. Cibule potřebuje chladné, suché a tmavé skladovací místo, které ji ochrání před dalším klíčením, hnilobou nebo plísněním. Ideální teplota pro skladování cibule je mezi 0 a 10 °C

moorning
hodnocení

0x
Cibule není žádná věda, záleží jestli ji máte že semínka nebo sazečky, podle toho vám výdrží. Všeobecně suché větráné místo. Prarodiče ji vždy vyvěsily do kůlny/pod přístřešek a na podzim uklidili do přístavku vydrzela tak do února/března. Všeobecně cibuli teplo a mráz nevadí.

km
hodnocení

0x
Mam stejnou zkusenost jako bratrh a moorning

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]