Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se nelíbí mojí kytičce?

Od: martafonekvole odpovědí: 5 změna:
Zdravím, dostala jsem tento (zřejmě) sukulent a hezky se mu dařilo. Z ničeho nic vytáhl hodně do výšky, z čehož jsem usoudila, že má málo světla. Po přesunu na slunné místo se mi ale začaly listy otáčet směrem dolů a odpadávat. Odpadnuté listy nejsou, jako jiné, plně vody, ale duté. Nepomáhá méně ani více závlahy. Kytička je přesazená, ale stále nespokojená. Nyní se na jejím vrcholku objevily skvrnky a už vážně nevím, co potřebuje. Poraďte prosím.
Co se nelíbí mojí kytičce?
Co se nelíbí mojí kytičce? #2
Co se nelíbí mojí kytičce? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Spíš bych se přikláněla k tomu, jako amatérský pěstitel několika sukulentů, že ji hodně zaléváte. Sukulenty obecně moc vody nechtějí, jsou zvyklé na sucho. Nechte zeminu vyschnout a pak zalívejte třeba jen jednou týdně, ale málo. Zatím bych nedávala na slunce, jen někam na světlo. Pokud máte možnost i ven, mají rádi letnění. A možná by jí prospělo i přesazení do substátu pro kaktusy a sukulenty. Ten je propustný, nezadržuje vodu, tak rostlinka není v mokru.

hodnocení

2x

Někdy mi netřesky takto vyženou do výšky, poté vykvetou a to je jejich konec, rostlina se rozpadne.

hodnocení

1x

Málo světla, hodně vody. Je to sukulent.

mate59
hodnocení

1x

Moc zaléváte.Rostlinku už do púvodní kondice a tvaru nedostanete.Vyčkejte,až si vytvoří dole po obvodě malé rostliky/je to netřesk/,ty pak zapěstujte a starou odstraníte.Hnědéskvrny na listech jsou taky důsledkem přemírs vláhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]