Nejste přihlášen/a.
plastové pletivo není tak pevné jako králičí, je jakoby pručné, a podle mě k tomtuo účelu není vhodné
pro klec bych volil králičí pletivo, ale ne to lakované, to je také podivně pružné, chce to to klasické s povrchem v kovu (nevím, jestli to je pozink, asi ano)
vhodné by mohlo být také svařované pletivo
přes víno dáváme takovou textilní síť, ale ta je pro ptáky poměrně nebezpečná, protože se mohou zamotat
Důležité je, aby se do toho pták nemohl zamotat. Na podobných sítích na zahrádkách každoročně hynou ptáci, protože to zahrádkáři mají jen přehozeno přes keř, což je špatně. Měl by být udělaný pevný rám kolem keře, na který se sít uchytí. Jaké oko pak není až tak důležité, ale čím menší, tím lepší.
Konštrukcia zaujíma aj mňa. Zvažujem buď poplastované králičie pletivo alebo nejaké sadarské pletivo pre ochranu ovocných stromov (
Momentálne mám okolo čučoriedok konštrukciu zo zbytkov strešných latí (stĺpky + "vaznice") a cez to plastovú sieť proti vtákom zn. Bradas. A nie som z toho moc odviazaný. Vtáky to síce neprelezú, ale zbytok je len na dostatočnú. Hlavným votrelcom je drozd (kos). Je podstatné dobré utesnenie spodnej časti a vypnutie siete, pretože vtáky sú vynaliezavé a buď objavia škáru, ktorou sa dostanú do vnútra (ale nie vždy von) alebo sa do siete zamotajú pri pokuse o prienik. Minulý rok som takto lapil dva, tento rok už jedného.
S touto sieťou sa moc dobre nepracuje. Sama o sebe nedrží tvar a má vo zvyku sa hrnúť k sebe do roličky. Dané technológiou výroby. Trvá pomerne dlhú dobu, kým ju pre zber odstránime a nazad vypneme. V jednom človeku je to extra pakáreň. Sezónu sieť neprežila. Nechal som ju tam dlho a slnko sa postaralo o dovŕšenie skazy. Vzhľadom k tomu, že som mal dva balíky a nedostatok času (a pochybnosti o rozmeroch a spôsobe konštrukcie), tento rok som si dal opakovanie s touto sieťou. A znovu ma to s*re.
když to leží takto na zemi, není se co ptákům divit. Je třeba správně ostříhat případně povázat. Také jsem to takto měl. Po ostříhání klec netřeba...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.