Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pletivo na kanadské borůvky

Od: jirka* odpovědí: 16 změna:
Mám v plánu vytvoření "klece", která bude ochranou kanadských borůvek před ptactvem. Mohu poprosit a rady/tipy, jaká zvolit max. oka pletiva? Klasickým oplocením asi ptáci prolezou...?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Králičí pletivo. Mám svařenou konstrukci a na ni dávám síť.

pavlik
hodnocení

0x

Záleží jaké ptactvo, ale většinou jdou na to kosi. Moje modré hrozny je tak lákají, že se mi v síti mrzačili. Dokázali desítky minut sedět pod keřem a vymýšlet, jak se dostat dovnitř. Za mě malá oka a tužší síť nebo pletivo, aby se do toho nemohli zaplést.

levanka
hodnocení

0x

Koupila jsem ochrannou síť v E-shop Borůvky, je klouzavá, dobře se s ní manipuluje, jsem spokojená. Trochu jsem si ji upravila podle konstrukce, přes kterou ji dávám. L.

jirka*
hodnocení

Ještě mě zaujalo plastové pletivo s názvem "proti okusu stromků". To by snad také mohlo jít... Jde mi o šířku, potřebuji 120 cm a rád bych jej měl v jednom kuse.
km

plastové pletivo není tak pevné jako králičí, je jakoby pručné, a podle mě k tomtuo účelu není vhodné

pro klec bych volil králičí pletivo, ale ne to lakované, to je také podivně pružné, chce to to klasické s povrchem v kovu (nevím, jestli to je pozink, asi ano)
vhodné by mohlo být také svařované pletivo

přes víno dáváme takovou textilní síť, ale ta je pro ptáky poměrně nebezpečná, protože se mohou zamotat

mate59
hodnocení

0x

Používáme starou záclonu jako síť,

hodnocení

0x

Důležité je, aby se do toho pták nemohl zamotat. Na podobných sítích na zahrádkách každoročně hynou ptáci, protože to zahrádkáři mají jen přehozeno přes keř, což je špatně. Měl by být udělaný pevný rám kolem keře, na který se sít uchytí. Jaké oko pak není až tak důležité, ale čím menší, tím lepší.

jirka*
hodnocení

Přesně proto bych rád vyrobil jakousi klec, jen váham, co dát za druh pletiva...

vernon
hodnocení

0x
Borůvky pěstuju na ploše 10×6 metrů. Klec je 2 m vysoká. Mám tam normální silonovou síť na ptáky z OBI, nataženou na kovové konstrukci. Oka cca 10x10 mm. Vydrží několik let.

hodnocení

0x

Konštrukcia zaujíma aj mňa. Zvažujem buď poplastované králičie pletivo alebo nejaké sadarské pletivo pre ochranu ovocných stromov (

Momentálne mám okolo čučoriedok konštrukciu zo zbytkov strešných latí (stĺpky + "vaznice") a cez to plastovú sieť proti vtákom zn. Bradas. A nie som z toho moc odviazaný. Vtáky to síce neprelezú, ale zbytok je len na dostatočnú. Hlavným votrelcom je drozd (kos). Je podstatné dobré utesnenie spodnej časti a vypnutie siete, pretože vtáky sú vynaliezavé a buď objavia škáru, ktorou sa dostanú do vnútra (ale nie vždy von) alebo sa do siete zamotajú pri pokuse o prienik. Minulý rok som takto lapil dva, tento rok už jedného.

S touto sieťou sa moc dobre nepracuje. Sama o sebe nedrží tvar a má vo zvyku sa hrnúť k sebe do roličky. Dané technológiou výroby. Trvá pomerne dlhú dobu, kým ju pre zber odstránime a nazad vypneme. V jednom človeku je to extra pakáreň. Sezónu sieť neprežila. Nechal som ju tam dlho a slnko sa postaralo o dovŕšenie skazy. Vzhľadom k tomu, že som mal dva balíky a nedostatok času (a pochybnosti o rozmeroch a spôsobe konštrukcie), tento rok som si dal opakovanie s touto sieťou. A znovu ma to s*re.

Zkusil bych síť do oken proti hmyzu. V hobbymarketech ji prodávají v metráži. Myslím pevnou poplastovanou skelnou síť, nikoli textilní síťovinu, která se snadno protrhne a nemá dlouhou životnost.

hodnocení

0x

Mám toto na dva keře, síť je to snad na víno proti ptákům (stála pár korun a bylo jí snad 10 metrů), mám ji dlouho, oka jsou větší než na králičím pletivu.Odhadem tak 2 cm.

Pletivo na kanadské borůvky

km
To je presne ta sit ala past na ptaky - nedoporucuji. Jinak klec pekna

Ta síť je dost napnutá, do té se žádný pták nechytí...

Do tohohle by se pták neměl zamotat, to máte uděláno pěkně.

111®
hodnocení

0x

když to leží takto na zemi, není se co ptákům divit. Je třeba správně ostříhat případně povázat. Také jsem to takto měl. Po ostříhání klec netřeba...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]