Nejste přihlášen/a.
Poraďte co udělat s natí cibule na záhoně, myslím si, že je napadená plísní. Stříkali jsme postřikem proti plísni, ale protože stále prší, tak účinnost byla nulová. Znáte někdo jinou radu,lze ještě cibuli zachránit? Bohužel je ještě malá.
Děkuji Blahová Eva
Letos jí asi nic nepomúže,já jsem zkušebně zasadil zimní cibuli a sklidil na začátku května kdy ještě nebylo tak vlhko.
Letos je na pěstování takový rok k ničemu. Co zjara nepomrzlo, to zničily kroupy a nakonec plíseň. Cibule má ke konci růstu, před sklizní, pobývat v suchu, sklízet také za sucha, nechat dobře proschnout. Což v tom našem mizerném počasí není možné. Je to nemilé, ale nezbývá, než se s tím smířit.
Stříkala jsem 3 x víno proti padlí a plísni. Není to nic platné. Jeden druh /ten lepší/ potloukly kroupy, druhý druh je plesnivý.
Rajčata? Na každém plodu hnědý flek od úderu kroupami, bude to hnít všechno. Patizon jsem nenašla vůbec, kdoví, kde skončil. Některý rok je pro zahrádkáře pohroma. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.