Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný česnek skelnaty

Od: bbb® odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu, kopili jsme kytku česneku a když jsem zkusila jednu paličku oloupat, je česnek měkký a divný, přikládám fotky, dá se to jíst nebo vyhodit?

četla jsem, že je jakoby uvařeným zřejmě špatně skladovaný při sušení... ještě jsem to neviděla.

Kytka drahá jako prase a nic z toho,

Špatný česnek skelnaty
Špatný česnek skelnaty #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Za mne dlouho skladovaný v chladničce. Touto destrukcí projde, pokud je dlouho v chladu a vlhku.

pckop1

Sklizeň nejdříve v půlce června, pak dva týdny sušení. Kdy to mohlo být dlouho v lednici?

hodnocení

0x

Sušený na slunci.

doplněno 07.07.24 12:35:

Nebo sušen při vysoké teplotě a uvařil se. Skladovat se nedá. Ochutnejte a co nejdřív zpracujte.

liska5
hodnocení

0x

Namlela /namixovala/ bych to hned se solí do skleničky. Soli asi 30% váhy česneku.

Anebo ponorným mixerem s trochou oleje, do hladké kašičky. *sok* Já vím, že je to nesmysl, teď v létě, ale tak vypadá česnek přešlý mrazem.

liska5

Nebo obojí. Možná by to ta sůl víc konzervovala, zastavila případné kvasné procesy. Pak klidně 50 : 50.

km
hodnocení

0x
Ano, vypada jak zmrly.
Pokud mate ucet, dojdete jim to klidne vratit.

sdfgsdfg
hodnocení

0x

Zkuste stroužek zasadit jestli pustí kořeně, třeba do květináče, pak néni špatný

pckop1

Neporoste. Tenhle a ani jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]