Dobrý den,zkouším letos poprvé vypěstovat melouny na zahradě .Tento melounek vyrostl jako první,bohužel jej napadl zřejmě slimák a vyžral do něj díru a druhý den zespodu ještě jednu. Kromě něj vyrostly postupně zatím ještě čtyři menší a ty nejsou napadené. Napadený meloun zatím roste. Myslíte,že jej mám nechat a počkat nebo jej zlikvidovat? Děkuji za odpovědi doplněno 14.07.24 20:57: Bohužel jsem meloun odřezal.Asi to byla chyba.
Myslím, že už načatý meloun se bude kazit, můžete ho tam nechat jako návnadu pro slimáky. Ted se hlavně zaměřte na likvidaci plžáků, letos se mi osvědčily pivní pasti. Jinak je sbíráme, také mám v záloze Feramol, toho se nažerou a zalezou pod zem, melounek máte pěkný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.