Kyselina ničemu nepomůže, kvasinky potřebují kromě cukru dusíkaté látky. Ty jsou v ovesných vločkách nebo pšeničném šrotu. Na 50 lt. jeden až dva kilogramy.
Tak tohle slysim poprve ze by se ke kvasu mel pridavat srot nebo vlocky jooo clovek se porad uci. Pro tazatele: jen ma osobni zkusenost, tresnovy kvas jsem delal nekolikrat, kyselinu jsem nedaval, daval jsem 1kg cukru na 100l kvasu a kdyz byly k dispozici tak i uslechtile kvasinky, Pouzivam utesnene viko a kvasnou zatku. Kvas v mistnosti se stabilni teplotou kolem 20° Palenka se vzdy vydarila. Vim, ze to neni konkretni odpoved na vas dotaz ale treba vam to pomuze.
Já užívám do ovocných kvasů amonný přípravek jako výživu např. Výživa kvasinek |/.... První udělám startovací roztok z ušlechtilých kvasinek, výživy a cukru. Pak není nebezpečí rozjetí nevhodných kvasinek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.