Dobrý den mám jalapeno camargo a dost se mě ve skleniku rozrostli na výšku maji nějakých 120 cm a jsou dost huste rozvětvené spíše než do stran tak hústa koruna navrchu štaci když tam zapicham ke středu par klacku a ona se větvemi opře? Nebo nějak korunu svázat?
Korunu bych nesvazoval.ja to zkusil a mám tam papriky tak nalisovany že je nedostanu ven.viz.foto.takze přivazte větve asi v půlce a na konci k hlavnímu stonku nebo tyčce
Ano, volně přichytit k tyčce, papriky nijak nedusit, neškrtit. Neprospívá to plodům ani rostlině, nehledě na to,že se snižuje proudění vzduchu, tudíž hrozí vyšší riziko plísní.
Uvnitř koruny bych asi šmikla některé listy, aby se do koruny dostal vzduch. Po obvodu bych zapíchla tyčky (3 - 5, nevím obvod koruny) a kolem nich po obvodu připevnila provázek (třeba ve 2 různých výškách, zase podle výšky). Koruna by nebyla svázaná, ale vně by se opírala o provázek (provázky), popř. tyčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.