Nejste přihlášen/a.
Kolegyně mi dala takové nastřihané nítě s lístečkama, že mi snadno zakoření. Některé měla ve vodě a už měly kořínky. Jinak jí doma visely z mezipatří jako dvoumetrové rovné nítě, zhruba co 7 cm dvojička ledvinovitých trochu stříbřitých lístečků na krátkých stopkách. Název mi vypadl z hlavy, tak se mi to těžko hledá. Děkuji.
Taky nevím, mívali jsme ji a máma jí říkala "voděnka", nebo také "blázen", protože rostla z čisté vody (a světla a vzduchu), bez hnojení a bez hlíny a čehokoliv. Jen skleněná vázička s vodou vysoko na zdi a pod ní dlouhé visící cancoury sem tam dvojice mrňavých lístečků ...
Díky, Juraja to našel.
...Dobrá poradna! ![]()
Ceropegia woodii, svícník. Mám jeho stříbrozelenou variantu. Zatím jen pár nitek.
Ty lístečky mohou být různého tvaru. Já měla i srdíčkovité a dlouhé uzoučké. Mnohem lépe zakoření odstřižek s maličkou bambulkou - hlízkou. Kdysi jsem asi 3x dávala kolegyni pár nitek na zakořenění, nic nepustilo kořínky, tak dostala květináček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.