Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedaří se udělat kalus

Od: vibrace® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Minulé léto se mi při sekání trávy podařilo poranit jabloň. Ihned jsme ránu zatřeli stromovým balzámem. Celou zimu bylo vše v pořádku. Letos jabloň urodila 10 jablek ( 3 roky stará jabloň ) ale nedaří se ji udělat kalus viz foto.

Prosím co je špatně? děkuji za rady.

Nedaří se udělat kalus

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

Špatně je sekat až ke kmínku, ale to už víte. Proč se to nehojí nevím.

Překvapilo mě, že už vám letos dala 10 jablek, to je nějaké extra rané.

hodnocení

Bylo to hned , děti zakřičeli a sekačka zajela... Na jaře to vypadalo , že se kalus tvoří , pak začalo pršet a kura takhle popraskala.

Co se týče plodnosti , tak jsme taky překvapeni, ale aby jsme si rozuměli, ty jablka jsou pořad na stromě , ne po sklizni :-D Minulý rok dala jen tři jablka.

mate59
hodnocení

0x

Tady se kalus nevytvoří,ale kůra bude /hlavně z levé strany /dorůstat a ránu postupně zatahovat.Držte to v čistotě,hlavně v suchu,zatírejte str. balzámem.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Už jsem myslel ,že je napadena nekrózou, pač ta pravá strana je ošklivá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]