Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shazování listů u dipladenie

Od: pajda212® odpovědí: 4 změna:

Na dipladenii se objevují zažloutlé listy, zpočátku jako mozaika, až zežloutnou úplně a odpadnou. Nevím zda se jedná o nějakou houbovou chorobu či nevhodné pěstitelské podmínky. Škůdce jsem žádného neobjevila. Poraďte jak mám dále postupovat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Otázka je už tady, bez odpovědi, nějakou chvíli a mi nedalo podívat se, jaké že to je rostlinka. A dočetla jsem se dipladenie

hodnocení

0x

Připomíná mi to mandevillu. Potíže s listy jsme neměli, tak bohužel neporadím, jen řeknu k přezimování, že pak druhým rokem téměř nekvetla. :(

Tahle rostlina má ráda polostín a tekuté hnojivo s vyšším obsahem fosforu. Možná přesadit, novou zeminu, když jsou listy mramorované, to je málo živin, asi. Kupovala jsem každým rokem v OBI, letos ji nemám. Snad se vám zmátoří.:)

liska5

Mívala jsem červenou mandevilu na jižním okně. Zalévala jsem vlažnou vodou. Pokud ji máte venku, tak možná nastydla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]