Nejste přihlášen/a.
Uvažuju o koupi benzínové pily na příležitostné řezání a tak 1-2 stromy ročně.Líbila by se mi pila Hecht 945, ale mám nabídku na pilu AMA bg 45.16.Nemáte někdo zkušenosti s touhle italskou pilou?
E.S.
Také jsem chtěl nějakou hobby pilu a pořídil jsem si ji asi za 4 500,-na občasné řezání.Reklama byla perfektní,ale provedení a pracovní vlastnosti mizerné.Po třech letech různého trápení s lecjakou závadičkou jsem koupil za dvojnásobnou cenu Stihl a rázem bylo po starostech.Lehká, výkonná, profesionální provedení perfektní servis.Začínal jsem s jedním stromem ročně,ale všechno je většinou nakonec jinak.Neporadil jsem Vám,ale přemýšlejte.
Máte pravdu, Stihlka je o něčem jiném, půjčoval jsem si ji na kácení stromů a následný pořez na špalky.Jenže to byla malá hobby s lištou 35 cm. Natrochu silnější kmen by to chtělo lištu aspoň 40 cm. Taková Stihlka by stála 11000 a víc a na to nemám.Proto hledám "poměrně kvalitní" pilu tak kolem 5000.V každém případě díky.
E.S.
Husqvarna 235e má lištu 15" a dá se sehnat v akci kolem 5000,-.Někteří uživatelé si ji chválili.Lištou 30 cm složíte strom o průměru 50cm.
A krájet se bude co? Hobby nedoporučuji spokojenost bývá s poloprofi nebo profi Stihl, Husgvarna .
Reaguji po delší odmlce kvůli dovče.Na tu Husgvarnu jsem se díval a máte pravdu s cenou.Jenže ten výkon se mi zdá dost málo.Ta AMA , kterou jsem zmiňoval má 40 lištu a výkon 1,86 kw / 2,54ps při 13 000 otáčkách. Přitom cena je 4 250 kč, obsah má 45 ccm. Někde jsem čet, že je to jen "převlečený" Hecht., a ty prý nejsou špatné.Myslíte, že značková pila s výkonem 1,6 ps se vyrovná neznačkové s výkonem 2,5 ps?
doplněno 05.08.09 13:12:Pro celp
Záleží na Vás,jestli chcete za sebou tahat kábl.Ale já mám zkušenost,že to stojí za prd.Kupte husgvarnu nebo stihl.Lištu 35 to bohatě stačí.Nebo větší "farmářku".Já mám les,takže jsem koupil lištu 46cm,protože s menší bych se asi víc nadřel.Italskou pilu si můžete koupit v manfildu Oleomak,ale jsou to vyhozené peníze.Na slabej motor velká lišta.Nedosáhnete požadovaného efektu.Vím o čem mluvím,máj ji doma.Trochu jsem ji udělal tunink,aby šla víc,ale když vezmu do ruky husgvarnu,tak je to nebe a dudy.Jděte do značky.Levně placené,dvakrát placené.(brácha má partnera a nic moc dost opravuje.)
No nevím, měl jsem tu čest kromě mnoha jinejch pil, mít v ruce i pilu od Mountfieldu a podle mě je dobrá tak dát ji dětem na písek na hraní. Kdo měl v ruce Husqvarnu, případně Stihl tak ví o čem mluvím. Přidat pár korun a koupit PILU a ne hračku.
Dobrý den, jakou přesně koupit pilu Vám neporadím, ale určitě Vám poradím, kde ji nekupovat a to na www.azcentrum.cz. Tam jsme si my koupili motorovou husqvarnu za necelých 7000 korun. Při prvním zádrhelu, jsme ji poctivě reklamovali (a že s motorovými pilami bývá často problém), ovšem nevyreklamovali. Ani ne po měsíci používání nám pila přestala fungovat. Pan Neumann z této firmy nám však řekl, že na reklamaci nemáme nárok a že nám pilu za 7000 opraví. To je cena nové pily!Taky nás zastrašoval, že se můžeme klidně obrátit na centrum husqvarny a soudit se s ním, ale že on vyhraje. Bodejť ne, že?Ani malý náznak z jeho strany o domluvu... přišlo mi to neseriózní. Proto varuji. Pokud pilu zakoupíte u této firmy a něco se Vám s ní stane...tak na reklamaci nebudete mít nárok.
Dobrý den, nevim, proč jste na dotyčnou osobu( pan Novák) nezavolal obchodní inspekci, nebo ho tím alespoň předem vystrašit. Pokud by stejně hrál "hrdinu" volal bych ihned obchodní inspekci a hnal to víš. Nechal bych si zaplatit každej telefon a věškeré náklady s tím spojene(i to kafe na nervy)
S pozdravem
Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.