Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskaný meloun

Od: petrmrva1986® odpovědí: 9 změna:
Zdravím.. včera jsem zapomněl prikrejt meloun a v tom vedru popraskal jak na něj pršelo..mám ho rovnou odstranit aby se s ním rostlina netrapila nebo se bude vyvíjet dál?
Popraskaný meloun

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hhfjo
hodnocení

3x

včil ustřihnout stonek, vyhodit

liska5
hodnocení

3x

Ten už shnije. Nemá smysl něco hnilobného držet na rostlině. Navíc ji to zbytečně vysiluje...Po nočním krupobití mám několik takových dilemat. *plac*

hodnocení

3x

Měl přísušek, nabral vodu a prasknul. Vyhodit, shnije.

doplněno 23.06.24 18:40:

Při prudkém nasátí vody rostlinou se nestačí buněčné membrány tak rychle roztáhnout a buňky popraskají. Je to u mnoha rostlin. Třešně, višně, kedlubny, zelí, rajčata, ředkvičky, atd.

@pckop
To jako že v suchu ztvrdla kůra a pak už nebyla pružná a popraskalo to když měla rostlina dost vody a mohla začít zase růst?
Dik,rád se příručím
liska5

To je časté třeba u ovoce, praskají peckoviny po vydatných deštích, stejně tak mnohé sorty rajčat...

hodnocení

takže se ta rána nezatáhne jako třeba u rajčat?zatim to nevypadá že by mu to nějak vadilo..

hodnocení

jo a ještě jedna otázka byl tedy problém že šlo moc vody do rostliny nebo že na plod pršelo v tom vedru?

liska5

Možná obojí, ale spíš to první.

ltz
hodnocení

0x
Meloun je tuhý plod, nebude mít silu se zatáhnout. Teď už se bude jenom kazit. Ve vedru byl přehrátý, na to studený déšť, proto asi praskl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]