Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roundup jako hnojivo?

Od: papene* odpovědí: 13 změna:

*zed*Slyšela jsem že se ve velmi malém množství dá i použít jako hnojivo.

Je to možné?*jasne*

Děkuji*placni*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechce vám někdo vyplenit vaši květenu? Já ho s úspěchem používám na hubení plevele a žeby prospíval jako hnojivo. Dostává se do kořenového systému přes list a tam ho likviduje.*sok*

papene*
hodnocení

:)Dávám body taky mě to je divné.

Ale na plevel mě pomáhá.A jestli se nepletu nemá se stříkat když má pršet,ale teď je to jedno prší skoro furt.*blee*

Škoda že je tak drahý.

A letos buude plevelu asi hodně.*uf*

toni*
hodnocení

2x

Roundup je na ničení plevele. A to v jakékoliv koncentraci. Pokud je slabá koncentrace k zničení rostliny dojde později (3 týdny), ale v každém případě dojde ke zničení rostliny. Pokud do 2 hodin od postřiku začne pršet, zničení se neprojeví, proto že postřik se z listu smyl. Postřik se dostane z listu do kořenového systému a ten uhyne. Cena za 1/2 litru Roundupu je kolem 550.-Kč

papene*
hodnocení

*palec*Tak s vodou jsem měla pravdu.A ta cena je taky vysoká.:(

No co se dá dělat.

Hlavně že funguje.

Nevíte jak uchránit borůvky,aby mě tam nějaké zbyly?*dril*

Mám kanady.

Nebo čím je přihnojit,ale to teď bude asi pozdě.

Dík*jasne*

mil®

A před kým je chceš chránit?*cert* Oplotit! obetonovat *smich*. Tak vážně. Proti ptákům dáávám síť, protože jsem si je naučil létat na zahradu na nějaký borůvky bych taky rád ochutnal. No a hnojivo prodávaj specielně na borůvky a maj ho všude. Hnojit ted už asi nemá cenu ale hnoj!

papene*
hodnocení

*ua*Před? To vědět tak nemusím psát.*zed*

Padají dolů hnojit je dobrá rada,ale pozdě.To jsme zkusili asi špatně.

Ale mají takové velké plody.

Třeba mě jich pár uzraje.*modla*

Tak ti jednu pošlu,ale jen jednu*placni*

stafan*
hodnocení

1x

Roundup je totální herbicid. Nevím proč je u nás tak drahý, ale v Polsku jsem jej v minulém roce kupoval za 100 kč/litr.

ropak*
hodnocení

0x

Jenom potvrzuji,je skutečně dobrý ,až velmi dobrý na vyplenění zahrady.Ale na druhou stranu tři dny po aplikaci jsem osel pšenku a tak čistou jsem jí ještě neviděl

charlie1366*
hodnocení

0x

myslím,že to není možné.*placni*

Je to možné, je to cílený herbicid.

furtnic*
hodnocení

0x

Je to postřik na plevel a určitě ne hnojivo.Ta cena je vysoká,ale chcete li,aby byl účinek,tak ji musíte akceptovat.Už jsem ho dlouho nekupoval,byl dobrý na plevel do lesa a menším stromkům neškodil.Teď plením trávu jen doma a používám KAPUT.U nás 350kč za litr.Kolik stojí randap nevím.

limetka*
hodnocení

0x

Místo Roundupu můžete koupit Glyfogan - stejná účinná látka i koncentrace a je levnější. Ale na hnojení taky není vhodný, ledaže by tu zahrádku chtěl člověk pěkně "pohnójit" *cert*

hodnocení

0x

Když zaliješ záhon Roundupem, tak tím zničíš vše, co tam roste. První, co potom na tom záhonu vyroste, bude plevel. Takže v přenesemém slova smyslu je to "hnojivo na plevel" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]