Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí listů rajčat

Od: lidka® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v posledníj dobdě na balkonových rajčatech žloutnoiu listy - jedná se o plíseň? LIsty jsem již odstraňovala a stříkala roztokem kypřícího prášku s kapkou oleje, ale není to nic platné. Co s tím mohu dělat? Děkuji Lidka K.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobrý večer, zamyslete se nad zálivkou, zda jí nemají málo či naopak moc, kdyžtak zkontrolujte kořeny - mohou být napadeny hnilobou. Zemina by neměla být moc těžká, aby měla rajčata dostatek kyslíku. Na houbové a plísňové choroby bych to zatím neviděla. Žloutnou zespodu a nebo po celé rostlině?
hodnocení

listy žloutnou odspodu, ale už je jich žlutá většina

Žloutnutí listů rajčat
Jů, no potěš. Ten truhlík není samozavlažovací nebo ano? Jak hnojíte, mají živinky? Jsou takové celé chuděravé. Ale rajčátka mají, takže se jim chce. Nesvítí na ně příliš sluníčko? I když rajčata si zvykají a sluníčko jim nevadí. No, popřemýšlejte nad těmi živinami a když usoudíte,že jich máji dost, tak zkuste jedno vyjmout a zkontrolovat kořeny. U rajčat je toho strašně moc, co způsobuje žloutnutí.

km
hodnocení

0x

plíseň to není

makk
hodnocení

0x

Já bych to zkusil pohnojit, připadá mě, že to má málo živin.

hodnocení

0x

Něco zdecimovalo kořeny, bud jsou uhnilé, nebo jsou dole v zemině nějaké potvory. Prozkoumala bych to, jedno rajče vyrýpla a podívala bych se, jak jsou na tom kořínky a jestli tam nesídlí nějaký škůdce. Žloutnutí listů je také něčeho nedostatek nebo přebytek, ted si nemohu vzpomenout, co to je.

Často moc vápníků v půdě, pak ještě např. houby, bakterie, malá nebo velká zálivka. Jednou jsem koupila hnojino na růže a vždy po něm listy zežloutly, pak se to ale samo srovnalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]