Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dočetl jsem se, že mučenky, aby kvetly a plodily, mají rády těžší, jílovité půdy s menším obsahem živin. Nevíte, kde tento substrát sehnat nebo z čeho ho namíchat? Jako čistý jíl je např. stelivo pro kočky čili bentonit. Myslíte, že ho můžu použít a namíchat ho s klasickým substrátem? Jílovitý substrát jsem nikde nenašel. A jíl, co máme my venku na zahradě v půdě, prý není pro mučenky vhodný.
Pěstuji granadillu v běžném lehkém substrátu, ale v tomto údajně nebudou moc kvést a plodit.
Ještě se chci zeptat, zda vám mučenky někdy kvetly a plodily v domácích podmínkách?
Děkuji. Lukyn.
Taky jsem nic o jílu nenašla. Jedině, že se nemá přelévat a přehnojit. Pokud má až moc výživnou půdu, tvoří hodně zeleně na úkor květů. Pak všude píšou, že plodí pouze na slunném místě. A že se má mladé rostlině zakrátit terminál, aby tvořila plodonosné výhony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.