Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mučenka jazykovitá-Granadilla-jílovitý substrát

Od: lukyn88 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dočetl jsem se, že mučenky, aby kvetly a plodily, mají rády těžší, jílovité půdy s menším obsahem živin. Nevíte, kde tento substrát sehnat nebo z čeho ho namíchat? Jako čistý jíl je např. stelivo pro kočky čili bentonit. Myslíte, že ho můžu použít a namíchat ho s klasickým substrátem? Jílovitý substrát jsem nikde nenašel. A jíl, co máme my venku na zahradě v půdě, prý není pro mučenky vhodný.

Pěstuji granadillu v běžném lehkém substrátu, ale v tomto údajně nebudou moc kvést a plodit.

Ještě se chci zeptat, zda vám mučenky někdy kvetly a plodily v domácích podmínkách?

Děkuji. Lukyn.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pckop1
hodnocení

0x

Kde jste se dočetl, že jílovitou půdu s málo živinami?

lukyn1988
hodnocení

Bylo to na cizích, zahraničních stránkách.

lukyn1988
hodnocení

Např. zde: pfaf.org/...

smartseedsemporium.com/... - zde uvádí hlinitou půdu

liska5
hodnocení

0x

Taky jsem nic o jílu nenašla. Jedině, že se nemá přelévat a přehnojit. Pokud má až moc výživnou půdu, tvoří hodně zeleně na úkor květů. Pak všude píšou, že plodí pouze na slunném místě. A že se má mladé rostlině zakrátit terminál, aby tvořila plodonosné výhony.

lukyn1988
Mohu se zeptat, jak to myslíte s tím zakrácením? Mám mučenku jazykovitou ze semene asi 15 cm vysokou, kdy bych jí měl střihnout? Na to, že to je liána, tak to nevypadá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]