Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poraďte prosím,jak na řasu v jezírku. Dělají se velké chuchvalce a nechci kupovat nákladnou UV lampu. V jjezírku chovám želvy. Děkuji LENKA.
já to řeším takhle: jednak jak nějaký kus řasy vidím (občas i chuchvalec) tak ho vylovím a vyhodím a potom trošku filtruji http://jdem.cz/bp999 a jednou za týden to propláchnu. No a potom několikrát týdně projedu vodu hrabičkama a na nich mi také něco uvízne. Voda v zásadě čistá. Jsou i chemické přípravky, nevím zatím jsem nezkoušel. Pozor je třeba volit takové které neuškodí želvám (já mám rybičky), jsou obvykle trochu dražší. Někdo radí měděný plech, pytlík hnědého uhlí, také jsem nezkoušel, zatím jen vytahuji a amatérsky filtruji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.