Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stiga 6102hw klepání nožů o sebe

Od: petrm odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, přejel jsem silnější trs trávy a začaly mi klepat nože o sebe.

Už se mi něco podobného stalo, ale většinou za to mohl utržený unašeč a následné pootočení nožů, avšak po kontole obou nožů s unašeči nic není.
Také mě napadlo, že by se o ten trs nějak zdeformoval nůž, ale působí v pořádku.

Je možné, že se nějak posunuly řemeny, které pohání nože?
Lze je nějak "posunout" a je to vhodné? Nějaké osobní zkušenosti?
A pokud ano, o jakou vzdálenost je mohu posunout? Nerad bych, aby mi pak nějakým způsobem vibrovaly.

Děkuji za tipy

Foto v příloze

Stiga 6102hw klepání nožů o sebe
Stiga 6102hw klepání nožů o sebe #2
Stiga 6102hw klepání nožů o sebe #3

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kouknul bych na pohon nožú a posunul jeden núž tak aby se nepotkával s tim druhým
delal sem to nedavno na jednom trakturku MTD
petrm
hodnocení

Pohon nožů? Tím púádem povolit řemen a posunout nůž?

Díky Petr

12.06.24 17:51

ano

petrm
Bylo to tím. Řemen pohánějící nože byl sice pevný ale asi se čas od času posouval při zaseknutí o nějaký drn až o sebe nože začaly drnkat. Povedlo se mi to opravit bez úplného rozebrání spodku. Děkuji všem za rady.
Hezký den

asd1
hodnocení

1x

Tak jestli tam je pnáhon ozubeným řemenem tak skočil a posunulo se to = vrátit zpět. Tipuju že vzájemně natočený byly o 90°

A zkontrolovat napnutí řemenů, popř opravit, vyměnit vadný řemen
petrm
hodnocení

Posílám fotku podvozku z oficiálních stánek, takže 90 stupňů to není. Myslím, že ozubený je.

Stiga 6102hw klepání nožů o sebe #4
asd1

Pootoč si a zjistíš že to o 90°je ;)

petrm
hodnocení

Dobrá, děkuji za radu :)

petrm
Díky za radu. Srovnal jsem je na těch 90° :)
Pomohl jste
Hezký den

hodnocení

1x
Rok výroby? 2014 až 2020 je "skoro" každá jiná, jiný náhon... při stejném označení.
...Dobrý den, přejel jsem silnější trs trávy a začaly mi klepat nože o sebe...
Volný řemen, případně moc opotřebený...
petrm
hodnocení

R. V. 2020

ŘEMEN
26 - obj. č. 135065600/0
2 127 Kč (1 758 Kč bez dph) Detail dílu
skladem, odešleme Vám cca 13. 6. 2024
sgarden.cz/...
asd1

Dobrá cena *smich*

Když si vezmu že rozvodový řemen stojí kolem tří stovek a tohle je to samý, jestli ne přímo stejný (proč vynalézat svůj řemen když se vyrábí a stačí ho jen vzít...)

Jo zahradní technika, to je slušnej vejvar...

Zjistil bych si rozměry a podíval se jestli neni ve verzi za ty tři kila...

Přesně tak to řeším u menší stigy; cena řemenu (i jiných dílů) se odvíjí od celkové ceny stroje, je to tak... a běžná cena v obchodě je třeba čtvrtinová...
Zde podobný hsparts.cz/...
S cenou někde jinde...
petrm
hodnocení

Dobrý den, to je prakticky shodný? bude fungovat?

P.M.

Zjistěte označení vašeho řemenu, případně rozměry... A sekačky z roku 2020 byly dva typy... vyfotíte i štítek sekačky?
petrm
12.06.24 20:56
hodnocení

štítek

Stiga 6102hw klepání nožů o sebe #5

Takže vaše sekačka je (opis ze štítku)

Art.N. 2T0970281/ST1P ESTATE 6102 HW

10/2020 - s/n 20JA1RON001318

TYPE: TCNS 102 Hydro

Řemen

Kód: 135065600/0

Nový kód: 135065605/0

Zde je ten pravý řemen pro vás... nepodařilo se mi ještě najít rozměry, dal by se najít ještě levnější...nebo bude ještě rychlejší, pokud dáte označení na stávajícím řemenu

Jinak vyhledávám často na těchto stránkách, je tam teď vaše sekačka, alespoň doufám, že zůstane...tady komplet ND pro vaši xxxxxx/ST1P

petrm
hodnocení

Děkuji. Na originál není ta cena zase tak strašná. Náhodou nějaký druh zvedáku na tento typ traktoru neznáte? někde jsem viděl, že má HECHT tuším, ale nikdy jsem se s tím nesetkal.

P.M.

A ještě tady další prodejce, za 588,- ... prodejce za Stigu za 2 490,- Nooo, nekup to...

Z popisu

Stiga
Typy: Estate
referenční číslo 135065600/0

Snad dnes už naposledy...

Vypadá to na řemen třeba Optibelt: 200DS8m1600 pro Stiga: 135065600/0

Kód: 200DS8M1600NO

Profil: 8M

Počet zubov: 200
Šírka: 20 mm
Dĺžka: 1600 mm
Rozostup zubov: 8 mm

hodnocení

0x

Dobrý den, určitě se tam muselo něco hnout, takto nože jít nesmí. Nemohl se např. na některém unašeči ustřihnout klínek? A tím se změnila poloha nožů.

petrm
hodnocení

Dobrý den, klinky jsou v pořádku, kontroloval jsem.

hodnocení

0x
Jeden nůž máš pootočený o 90 stupňů.
Na vložené fotce spodku sekačky je správná poloha nožů a jsou vidět dva otvory v nožích, měly by tam být unášecí kolíčky a myslím si, že na jednom noži jsou utržené.
petrm
Dobrý den, kolík utržený není.

hodnocení

0x

Prvně zhoďte stůl (zvedák netřeba viz video 1 -bude to podobné) a zkontrolujte klíňák vizuelně,možná nebude potřeba nový,bude stačit pošponovat (video2)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]