Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit větviček tymián

Od: olda odpovědí: 8 změna:

Prosím poraďte jak se z usušeného tymiánu zbavit větviček abych měl jenom lístěčky, mám větší množství, takže není v mých silách každou větvičku otrhat. Zkoušel jsem ho dát do sekáčku na maso a rozsekat, ale nešlo to, děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nestačí usušené větvičky promnout v dlaních?

hodnocení

2x

V nějakém videu Asiatka kytku bylinek, stopkami napřed, strčila do plochého struhadla a co vykouklo, to vytáhla, peetáhla.

Ano, to děláme. Ale s čerstvými. Nevím, jak moc to půjde se sušenými, asi moc ne,bude se to zřejmě dosti drolit...Ale nezkoušela jsem.

aaa
hodnocení

2x

Jestli to chceš mít z toho potom jen prášek, tak na to použij tříštivý mlýnek na kafe. Taky ten kupovaný hodím do něj a semelu. Je v tom plno těch větviček, sice nasekaných, ale mezi zuby to neprojede.

olda
hodnocení

nyní odzkoušeno a je to super, hrubost mletí si ovlivním sám. hned to pustím po rodině a známých. V sekáčku na maso to nešlo, ale tady hned. Moc díky*palec*

aaa

Oldo, jestli chceš i jinak poradit, já v tom melu i bobkový list. Prakticky vše koření. I dohromady pro směsy. Již nemusím nic vytahovat ani cedit. Občas to promíchám v mlýnku malou lžičkou a pustím znova. Rádo se to pěchuje. Pokud chceš namlít mák, vřele doporučuju. Máš ho za chvíli namletej.

olda
hodnocení

no manželka tam mele koření do perníčků a taky super, ale ty větvičky nás nenapadly a ještě jednou děkuji

motor
hodnocení

0x

Vyzkoušej přetáhnout větvičku přes vidličkou nebo přes hřebínek. Lístky opadnou, větvička zůstane celá. Ale u tymiánu jsem to nikdy nezkoušel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]