Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za kytku

Od: jaj* odpovědí: 37 změna:
Dobrý den, nevíte co je tohle za kytku? Ani podle googlu to nemůžu najít, a není to podobné ničemu, co jsem dávala do květináče. Není to meloun, není to máta, není to paprika, není to broskev ani nic z toho co jsem sazela. Pokoušela jsem se pěstovat narančilu ale to asi není ono, ta má jiný listy. Tak vůbec nevím
Co to je za kytku
Co to je za kytku #2

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vypadá to na okurku.

liska5
hodnocení

1x

No, nejblíž to má k té narančile. Počkejte ještě, ty první listy bývají u mnohých rostlin trochu jiné. Pak se můžou víc ochlupatit a okraje mohou být postupně zubatější, i žilnatina může změnit barvu. Taky záleží, zda má slunko.

jaj*
Ta má podle mě jiný tvar. No tak uvidím, na tu narancilu se těším.

hodnocení

0x

Budete muset počkat, až se objeví květy.

jaj*
Asi jo, už jsem to chtěla rozstříhat a zahrabat do květináče by byl prostor pro papriky, ale radši ještě počkám, ještě tam může růst něco, co jsem tam zahrabala a mělo to semena.

Napište pak, jsem zvědavá. Jsem i zvědavá, jesti poroste nahoru, jako třeba slézová růže nebo z ní bude plazivka.

jaj*
hodnocení

Zatím to roste do stran, takže ani ne do výšky jako Slezska růže, ani mě do délky jako meloun. Teď se trošku zvětšuje ten plod jak se chystá, nebo teď je to spíše takový chystání na květ. Ale ještě mi u natancily nesedí počet, myslím že jsem měla 5 semen a já mám 5 rostlin a jedna je u babičky stejná. Tak asi uvidím, za pár měsíců to jde jasný, budu se zajímat o jiný věci a a spon to uteče to čekání.

jaj*
hodnocení

0x
Podle googlu jsem pak našla takovou tu slezovou růži, ale to jsem asi nepěstovala protože se to nedá jíst, a semena jsem asi dala babičce. No tak snad to bude narancila, to jsem myslela že jsem ji dala babičce s paprikama, ty semena byly podezřele malý.
jaj*
Aktuálně to vypadá takto,
Co to je za kytku #3
Co to je za kytku #4
Co to je za kytku #5
jaj*
Právě teď,
Co to je za kytku #6
jaj*
Už to začíná mít ten tvar listů, asi když je to menší ta rostlina tak má obyčejný tvar a ten tvar co má dospělá rostlina má asi až později. Už můžu shánět recept na šťávu. Už to taky kvete jak okurky.
Co to je za kytku #7
jiofa

Podle mne to máte obyč. dyni.

jaj*
Dýně ne, tu nepěstuji byla by mi k ničemu, to byl asi meloun, teď jsem si koupila několik semen narančily a uvidím, jedno už začalo růst tak doufám že to přežije. Se moc těším na ty malý pomeranče.

Narančila to rozhodně není, mám ji doma. Roste vzpřímeně jako stromek, kvete bíle (květy mají typický tvar lilkovitých, akorát jsou hodně velké oproti třeba paprice). Vy máte nějakou tykvovitou rostlinu. Ne ovšem meloun, ten má o dost jiné listy. Možná okurku?

re4zon
hodnocení

0x
Nehledat googlem, ale specializovanou aplikaci. Na 70% meloun, 15% okurka a zbytek je hromada dalsich veci, napriklad tykev. Takze ja rikam meloun.

Meloun to není.

km
hodnocení

0x

vypadá to jak okurka

hodnocení

0x

Je to meloun, některé druhy mají tyto listy.

chlochydess*
hodnocení

0x

Je to cuketa nebo dýně. Včera jsem je koupil, nasadil a listy mají podobné, takže nevím přesně, která je ta vaše, každopádně určitě je to nějaká jedlá plodina.

Jinak píšete, že nejde do výšky, právě tyto plodiny nerostou nahoru, ale se "plazí" kolem. Můžete jí tam pro jistotu nastrčit tyčku.

hodnocení

0x
Narančila je na fotkách na internetu. Je tam i popis, že jde o robustní rostlinu s tmavě fialovými výraznými chlupy. Robustní znamená u narančily, že má silný pevný stonek, takový tvrdý, který nevypadá jako u popínavé okurky. A u semen bych spíše věřila, že víc prodejců ještě bude nabízet semena původního druhu, který má dost nepříjemné trny. Hned jsem našla i popis, že semena jsou od druhu s trny, trny jsou i na listech, třeba nabízí zahradnictví Laelia a má přesný popis rostliny. Tu pak moc nejde splést s tykvovitou rostlinkou s nepevným stonkem, se zelenými chloupky.
jaj*
Ten stonek je pevný, jako že stojí a udrží listy, není to pevný jako že by to bylo odolný proti zlomení. Ale čím dál víc si myslím že je to ono
Je to jiný typ stonku, než třeba ten u dýně, která neumí růst kolmo nahoru od země. Já jsem koupila narančilu před lety množenou řízkem, to už byl docela tlustý stonek, skoro jako u malého stromku, a všude i na stonku je výrazně fialově chlupatá. Je to takový typ stromku jako ta paulownia, když je mladá. Takový exotický stromek. Měla jsem druh narančily s trny. Mně ale brzy zahynula. Bývají pěstované ve skleníku, a jiné umístění nemusejí zvládnout dobře.

hodnocení

0x

Tak si myslím, že by to mohla být dýně. Teď záleží jaká dýně to může být. Klidně barevná, ozdobná nebo taková, kterou vydlabáváme na Dušičky. Tahle nejspíš do nějaké uspokojivé velikosti nedoroste, snad jen olámat všechny květy a ponechat jen něco, na co rostlina bude stačit. A hnojit a zalévt vydatně.

jaj*
hodnocení

0x
Podle aplikace to je meloun, jenže ty mi vypadaly jinak, tohle roste nějak navrch, i květy jsou bohužel z melounu, narancila nevyrostla asi ani jedna, a hlavně má jiný květy. Škoda, už jsem se na ni těšila, ale dá se prý pěstovat kdykoliv tak za pár dní bude druhý pokus.

liska5
hodnocení

0x

Je v relativně malém květináči. Když nepřesadíte, tak pravidelně pohnojte. Třeba granulovanými hoštickými kuřinci. Lžičku co 7-14 dní vpravit do zeminy.

jaj*
Hnojím kopřivami, posekanou trávou, zbytkama zeleniny, ale je to asi jen meloun podle květů, teď mě napadlo jestli to není meloun co jsem kupovala a tak vypadá jinak než meloun co jsem sazela ze semen co jsem vybrala z jiného melounu.
liska5

Jak vypadala semínka? Meloun, okurka i dýně mají semena obecně známá. Mám něco podobného a také čekám, co se z toho vyvine. Semínka té mojí rostliny byla jako malá rajčatová. I děložní lístečky podobné rajčatovým. A dnes už je dvojnásobná...

Co to je za kytku #8
liska5

Podhled. Navrchu má maličké fialové ostré chloupky.

Co to je za kytku #9
jaj*
Vaše vypadá skvěle, semínka vypadaly jak od rajčat, takový malý divný. Jenže první várka byla taková, že jsem měla pár kusů, ty jsem hodila do květináče, k tomu jsem hodila semena melounu 2 druhy, oba cukrový, jeden originál koupený semena a druhý semena přímo z melounu, pak ještě papriky od známého, a ještě dalších 50 věcí, ještě mi tam rostou stromky z pecek, pak jsem měla ještě papriky a část semen jsem hodila k těm paprikám, ty jsem dala babičce protože jsem chtěla aby na 100 % vyrostly, jenže papriky mám nakonec hezčí než ona. No a právě že ten meloun rostl jeden jako do délky a chtěl se platit a pak tam byla rostlina co více stála a to jsem myslela že je to ono, ale přitom to byly kupovaný semena melounu. To mi pak došlo podle květů a odpovědi tady a tak, narančilu 2. pokus mám v malém kelímku, jedno semeno se už probralo, tohle je narančila, už ty semena neztratím a budu to sledovat. I když je to malý květináč, tak papriky rostou jak šílený, ale letos mi neroste máta, minulý rok rostla hlavně ona. Takže vyřešeno tím že jsem si koupila semena nový a budu čekat.
Co to je za kytku #10
liska5

Tak tomu poslednímu obrázku jsem se upřímně zasmála... To nemá ani lístečky:-D

Jinak jste to pomíchala opravdu excelentně*alene* ... Ta moje rostlina už je 30cm vysoká a široká jak talíř. A je taky ze semínek podobných rajčatovým. Jen menší byly. Bylo mi řečeno, že to pokvete a květy budou zvonce nebo kalichy. Takže asi né zelenina..

jaj*
Vzala jsem nový semena a novou hlínu a do menšího jsem to dala abych viděla jak roste, ale zase se tam asi připletlo něco jinýho tohle se mi zase nezdá když jsem to prohlížela pořádně, asi mi to nikdy nevyroste. Ale papriky mi rostou, už mám 4, ale narančilu asi nikdy nechutnám.
liska5

Taky, jak dlouho Vám ta semínka klíčila? U narančily píší, že 4 - 6 týdnů. To ty moje 5.- 8. den už vylézaly.

Co je důležité vědět, že se nesmí jíst plody narančily /ony chlupaté pomeranče/ dokud úplně nevyzrají. Nedozrálé jsou prý jedovaté.

jaj*
No poslední co jsem viděla, tak jsem prohrabala kelímek kde je zasazená narančila, ty malý semínka jsou už s kořenem, takže to asi vyroste. Četla jsem o tom hodně, ale je pravda že jsem neviděla jak vypadá rostlina a ještě se mi ty rostliny pomíchaly, takže z prvního pokusu nic nebylo, z druhýho snad bude.

jaj*
Tak tohle už vypadá nadějně
Co to je za kytku #11
Ano, u fotky trny i tvar listů souhlasí. Narančila, podle mne.
jaj*
16.10.24 19:04
Co to je za kytku #12
Krásná.
Tady už je hezky vidět ten velký rozdíl té rostliny od těch na té úplně první fotce. Je úplně jiný tvar listu, ty hranaté okraje, jiná barva, než u dýňovitých rostlin. Tady list bývá chlupatý, u dýně nebo okurek není list moc příjemný na dotek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]