Nejste přihlášen/a.
Takhle vypadají od včerejška brambory na naší zahrádce, myslíte si, že to udělal hryzec nebo něco podobného? Léta je tam pěstujeme a nikdy podobný problém nebyl. Bohužel návnadu dát nemůžeme máme pejsky.Děkuji za radu, je-li nějaká.
Já netuším co chceš určit z několika fotek. Ale podle toho, jek je hlína rozhrabaná, tak bych řekl, že to vyhrabali psi, kteří tam cítili nějakou kořist.
Myši a hraboši nám taky žerou brambory, ale rozhodně nerozhrabou kopec. Pouze v hlíně okusují vyrostlé hlízy.
Psi to nemohli udělat z toho důvodu, že se to stalo přes noc, nebo brzo ráno, zahradu máme oplocenou,zamčenou a naši psi tam od včera nebyli, jdou tam jen s naším doprovodem, navíc by tam byly vidět stopy. Kdo se tam dostane, jsou cizí kočky
Vím, že z fotky nic neurčíte, ale napadlo mě, jestli někdo nemá s něčím podobným zkušenosti.
Vidím u prostředního obrázku v čisté půdě jasnou stopu? Bylo to něco vetšího a silnějšího. jezevec, mýval, pejsem mývalovitý? Také jsem nevěřila, že v Ostravě se mi dal do vosího hnízda vkompostu jezevec, ale myslivec kouknul a že fakt. Pravil, že by to mohla udělat i liška, ale že toto je určítě jezevec. Obejděte plot a koukněte, jestli se vespod nezachytily chlupy, jak ho podlézal.
Ještě jsem si uvědomila že hned za naší zahradou je obrovské pole soukromníka, má to tam osázeno nějakým obilím a neustále tam dělá postřiky, Možná že hryzci se rozhodli jít někam, kde je nebudou stále obtěžovat nějakými chemikáliemi. To jen na odlehčení, protože už nám okousali celer, krásně vzrostlý, melouny /kořínky/ a teď se dali do kedluben, část brambor si nechali zřejmě napotom. Takže tohle už je z mé strany černý humor. Ještě jednou děkuji za příspěvky a snahu vypátrat viníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.