Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použivají se při pěstování bílého chřestu pesticidy?

Od: petr5 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Jen ze zajímavosti se ptám zdali se použivají na bílý chřest z čr pesticidy.
Ptám se i z toho důvodu že v jednom nejmenovaném podniku se mi často stává že chřest špatně oloupou a dají ho zapéct i s tou tvrdší svrchní kůrou což ani chuťově není moc dobré. Vzhledem k tomu, že to dělají proto že asi spěchají tak bych se nedivil že chřest třeba nemyjí jen proto aby i ušetřili nebo se nezdržovali. Ano vím že párkrát se nic člověku nestane nicméně při dlouhodobější konzumaci by mohl být problém. Ostatně pokud se Vám moje otázka nelíbí, tak se zamyslete zdali by Vám chutnal neomytý tvrdý chřest nebo neomytá paprika či slupka od banánu, jestli byste si dali kjs pomerančové slupky. Na jednu stranu tvrdíme že to je hypochondrismus na druhou zas ale poté slyšíme že to jídlo je dnes strašně toxické a za našich babiček to tak dříve nebylo. To ale tak přeci úplně není.To je nesmysl. Dnešní limity a kontroli jsou daleko lepší a přísnější než v minulých letech kdy člověk opravdu nevěděl co dostane na stůl. Dnes je na všechno zákonná norma, která se nesmí překročit a je hygienou pravidelně kontrolována a zboží namátkově testováno.
Prosím vyvarujte se unáhlené a zaujaté odpovědi a odpovídejte přímo pouze na můj dotaz. Pokud se nepletu pravidla poradny říkají že odpověď by měla být přímo na dotaz. Když tazatel poruší pravidlo hned se to řeší a upozorňuje na to, ovšem když dostanu 11 odpovědí a z toho deset se jich týká úplně něčeho jiného, tak se to neřeší. Obvykle se jedná o nahodilá utrousení vyjadřující se spíše o mé osobě, ironické poznámky, atd.. Dost často se tyto komentáře opakují a jsou si velice podobné jako by je snad psal ten samý člověk pokaždé ale z jiného profilu nebo jako anonym. I to jsem zde již viděl že bylo správcem poradny odhaleno. Nepotřebuji slohovou práci o hypochondrismu, mé práci, rodině, zaměstnání atd.. když mě ani neznáte.
Nedělejte tedy sobě a svému účtu zbytečnou ostudu zde na poradně a neunáhlujte se tedy prosím k nepromyšlenému zaujatému komentování(ani pod neregistrovaným nickem) Pravidla poradny jsou od toho aby se dodržovala.
Stačí mi pouze stručná odpověď slovy ("ano"/"ne") na to zdali se při pěstování bílého chřestu používají pesticidy.
Děkuji za Váš čas
Hezký den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, ano. Zdravím!
doplněno 30.05.24 13:11: petr5 - doufám, že jste nepřehlédl, že jsem zatím jako jediný splnil ve své odpovědi Váš striktní a jednoznačný požadavek na ANO či NE. Těším se na Vaši děkovnou reakci.

kmet
hodnocení

0x

Četl jsem jen název. Ano, používají, kdo by je nepoužíval, neuspěl by.

liska5
hodnocení

0x

Podle výzkumů by mělo 40% produktů obsahovat rezidua pesticidů, z nichž má 3.5% pesticidy nad povolenou hranici. Abyste se tomu vyhnul, kupujte produkty místní a sezónní. Nebo nakupujte v Rakousku, tam jsou na to mnohem přísnější. V ČR se pesticidy používají naštěstí méně než jinde. A taky se plodiny mají sklízet po ochranné lhůtě. Na to, co se ptáte, byste musel znát zemi /místo/ původu onoho chřestu.

V restauraci to neovlivníte, ale doma můžete plodiny namočit do slané vody na 20 min, do roztoku sody na 15 min a pak pořádně opláchnout. Co se dá oloupat, tak loupat. Znám zahradníka, který si poctivě loupe jablka, protože ví, kolik postřiků dostaly..

oma

Jablka z krámu jsou to největší svinstvo, co můžete z ovoce konzumovat.

liska5

Prý i 25 postřiků za sezonu, aby byla jablíčka jako malovaná *plac*

To bylo v reportáži o italských pěstitelích jablek na vývoz.

oma
Zemedelci rikaji eufemisticky : to je jenom na broucky… Vsak si odchytte nejakeho traktoristu a pobavte se s nim :))
Srandu si z toho dela i Vorel / Polivka ve filmu - shot : cloud.mail.ru/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]