Ahoj, chci si vylepšit terasu.je moc zelená a nic tam zrovna nekvete. Tedy něco kvetoucího jarního, veselého. Podzim máme vyřešený- jsou tam keře okrasné listem atéž fialové listopadky, ty udělají velkou parádu. V létě tam nebýváme, nemusí to kvést. Zbývá tedy to jaro... nějaké už máme, ale uvítám další tipy. Máme : cibuloviny - nejlepší jsou hyacinty a tulipány, ty jsou i vhodné k řezu. Dále máme na jaře kvetoucí : lewisii, šeřík, scabiosy, karafiátek skalkový, floxy, orlíčky, mák. Uvítala bych ještě cca šest až osm květem na jaře ozdobných trvalek. Hlavně ty co kvetou květen, červen. V dubnu tam kvete ten šeřík a tulipány. Nechceme : vistárii, růže, clematisy, hortenzie, levanduli a nic vysokého, co má hodně listů a malé květy. Díky všem za tipy
Na jaře mi kvetla žlutá mochna, ale jiné barvy kvetou později, ta nedřevitá. Má květy typu jako jahody, ale barevné. Jsou výrazné a bývá nenáročná. A ten orlíček má víc typů i barev, tak třeba doplnit o nové barvy. Možná devaterník, ale ten je moc nízký a suchomilky možná truhlík moc nezvládají. I ten hlaváč, co máte, to jsou ty nejhezčí trvalky. Vedle něj mám jarmanku, ale tu zničí slimáci.
Nádherný je i kakost, některé už kvetou a výšky a typy jsou různé. Teď mi kvete i křížmolístka, ale to jsou třeba květy nevýrazné proti orlíčku. U orlíčku se taky musí najít správný druh, některé kvetou proti jiným dlouho a vypadají upravenější. Mělo by jít o plnokvěté druhy, ale zdá se, že žijí kratší dobu. Teď mi kvete dost vysoká mavuň, ale ta se vysemeňuje.
Žluté kamzičníky, možná petrklíče, prvosenka jarní, ty rostou už hodně brzy zjara doslova pod sněhem. podobně jako krokusy. Později i modré modřence, ale ty se šíleně rozmnoží. Nebo zajímavé modré přízemmné podléšky, jaterník podle tvaru listů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.