Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chránit rukolu před slimáky

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
Budu sázet rukolu,sazenici v květináči. Jak zasadit, aby na ní nesly slimáci a rukola nebyla od slizu?zasadit do vyvysenyho velkýho truhliku?
Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, zasaďte do truhlíku a okraje (alespoň 8 cm) pomažte vazelínou.

hodnocení

2x
Můžete okraje truhlíku oblepit měděnou samolepicí páskou, nebo se prodává měděná síťovina. Ale jak se vám dostane s hlínou, nebo rostlinami mrcha do truhlíku, tak je to horší. Nedávno jsem slyšel v TV, že pomůže rostliny obsypat ovesnými vločkami.

zkoušel jsem vše, vločky ne, zkusím, jinak je nejlepší ruční sběr (bacha na záda *frajer*) díky za radu

km
hodnocení

2x

obsypat hoblinama, a obnovovat, není to 100%, ale dobré to je

liska5
hodnocení

2x

Kolem rozhodit už předem Ferramol, je ekologický. Nebo Vitrol /Bros/ - je na stejném principu, že slimák stačí zalézt zhyne na vysušení difosforečnanem železitým, který neškodí živočichům a časem se rozpadne na ionty fosforečnanu a Fe, které se přirozeně vyskytují v půdě.

hodnocení

@liska5

Mám asi už 2 roky nějaký granule a bohužel to není přírodní,obsahuje to metaldehyd.

Tak přemýšlím co s těmahle granulema dělat

koupím radši ten Ferramol

Jak chránit rukolu před slimáky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]