Nejste přihlášen/a.
Máme nová okna, na která si konečně můžu dát venkovní truhlíky Ale jsou na sever, co do nich dát? Nejčastěji asi begonie, ale co ještě jiného by tam prospívalo a bylo zvenku hezky vidět?
Klidně úplně všechno. Nechci otravovat tím že zaplácám celou poradte.cz fotkami, ale na kuchyňském, severním okně mám smozavlažovací truhlíky a v nich, kromě orchidejí, bylo všechno. Do samozavlažovacích naliju 3l vody s hnojivem. Pokaždé. Kytkám se to líbí. A jen pro vaše uklidnění, co odkvete, z truhlíku opatrně vyrýpnu a nahradím. Ani nesundávám z okna. A proč ne? Doba celého léta s muškáty je už dávno za mnou. Škoda, že jsem tak levá a nenaučila jsem se udělat koláž.
Máte to krásné! Já mám muškáty na druhé straně na balkoně, ten je na jih, protože vydrží přísušky a jsou nenáročné. Mám stojací, s převislými mi to moc nešlo, a uchovávám je i přes zimu, na jaře se uvidí jak přežily, ostříhám a obrostou, špatné vyměním. Díky
Na slunko místo převislých muškátů dám mezi dva stojaté muškáty vějířovku Scaevola. Na začátku jí zakrátím větvičky, aby se zahustila. Je odolná, neláme se, nevadí jí úpal a nesype se z ní odkvetlé, ani škůdce nemívá. Bývá modrá, růžová, fialová a bílá. Včely láká. . Nejvíc se mi líbila kombinace lososového muškátu s modrou vějířovkou.
Fuchsie / stojaté + povislé/ nebo begonie. V tomhle pořadí. Begonie jsou trochu choulostivější a když z nich padají okvětní lístky, tak se musí uklízet. Fuchsie u mne jednička, i když někdy chytnou mšice. Mospilan to spraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.