Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy probíhá první a druhé sečení trávy na louce?

Od: travnik odpovědí: 7 změna:

Je na to nějaký předpis? Teď se bavím o louce ne aby jste mi psali na zahradě poseč to až to vyroste, takže třeba jestli někdo máte zmapovaný, kdy u vás jezdí sekací traktory

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na seno se seče když tráva začíná kvést až do doby než naroste tolik hmoty že začíná lehat, květen a červen.
Otava podobně, srpen.
Někdy se povede třetí seč koncem září.
Vše ovlivňuje počasí, hlavně kolik vody kdy naprší.

hodnocení

2x

Kdysi na to sedlákům stačil "selský rozum". První seč konec jara - začátek léta, druhá konec léta. Prostě podle toho, jak tráva vyroste. Nebo budete sekat i když bude třeba sucho a tráva nevyroste jen proto, že to někdo nařídil?

Na co potřebujete předpis *sok*? Myslíte, že by měla EU vydat nějaký závazný termín ;)?

EU už dala záväzný termín. Ten kto berie dotácia,tak do určitého dátumu musí spraviť prvú a potom druhú kosbu. Overuje sa to satelitom.

slavco31 - *sok*...tak to se mi snad jenom zdá! Čekám, že EU bude brzo rozhodovat, kdy se můžu jít vy..at! *zed*

hodnocení

0x
Většinou červen. Na to snad není potřeba žádný předpis.

pangejt
hodnocení

0x

Dnes jsem viděl už cestaře, sekali traktorem kolem silnic Pangejty

Tak o tohle sekání asi tazateli zrovna nejde *zed*. Myslím, že tu trávu potřebuje do hospodářství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]