Ahoj, mám nadzemní IBC na dešťovku a potřebuju z něj nějak vyřešit dopravu vody pro postřikovač nového trávníku. IBC je cca 30 cm nad úrovní země, trávník 15m daleko. Jde k to, že na konci potřebuju mít pro rozumný chod postřikovače alespoň 2 bary při nějakém rozumném průtoku. Nadšený jsem koupil levné vibrační čerpadlo, že dá až 6 barů, jenže to jsem netušil, že to v nádrží bude znít jako houkačka. Jaké byste doporučili čerpadlo, ať už ponorné, nebo stacionární, na tento účel, aby zároveň nestálo moc peněz? Případně je nějaká šance to vibrační nějak odhlučnit? Díky za rady.
Vibračnní neodhlučníte, v IBC dělá šílený randál. Pořiďte si klasickou domácí vodárnu s tlakovou nádobou. Ceny začínají cca od 2500, budete jí muset postavit přístřešek. nebo domeček a na zimu zcela vypustit, včetně tělesa čerpadla.
Pak už je to jen o tom, kolik chcete investovat a kolik to naběhá. Ty nejlevnější mají plastové těleso i oběžné kolo. Za příplatek získáte nerez a ještě dráž litinu. Taky čím větší nádoba, tím méně často musí čerpadlo spouštět. A může být i nádrž nerez. Ale osobně bych koupil nějaké levné s přiatelnými recenzemi v akci. A zajistit, aby nenasálo bordel.
Máte pravdu, vibrační tvoři z IBC kontejneru velmi hlasitý "reproduktor". Používám ponorné čerpadlo do sudu Gardena řady 4000 INOX google.com/... Je to běžné odstředivé čerpadlo (některá s automatikou), je třeba jen vybrat dle průměru vstupního otvoru nádrže. U těch nejmenších otvorů moc velký výběr není. Pak ještě od dalších firem google.com/...
Díky, u těch odstředivých mám právě strach, že nebudou mít na konci dostatečný tlak pro postřikovač a voda z něj bude jen vytékat. Každopádně takové čerpadlo si mám od koho půjčit na vyzkoušení, tak tomu šanci dám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.