Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísady rajčat převozem se poničily,mají šanci?

Od: etly odpovědí: 6 změna:

Vyšší přísady v kelímku se přepravou poničily tím,že špičky zčernaly,ohnuly se a celkově utrpěly.Zasadila jsem je dnes přesto,ale mám obavu,jsou to velké odrůdy,které u nás neměly,tak jsem je jela shánět dále.

Zasazené jsem jen zalila a ptám se prosí,nemám použít hnojivo,kristalon např. aj.?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Než začnete přihnojovat, nechte je pořádně zakořenit. Poničený terminál nahradíte zálistkovým výhonem.

etly
hodnocení

Aha,tak tomu se říká znalosti...Pokud boční výhon vyraší,mám ho narovnat a přivázat k tyčce,aby se neklaněl dolů a neutrpěl? Díky moc spravil jste mi náladu.

hodnocení

5x

To, co máte, vložte do půdy naležato. Nechejte koukat z hlíny jen špičky. Všude, po celé délce stonku rostlina pustí kořínky. Až se zmátoří a začne pouštět výhonky za lísty a vy je budete vylamovat, nevyhazujte je, ale strčte do hlíny. Tyče můžete dát až, později, až budete vidět, že se chytly. ;) Jastli máte doma zbytečné květináče s dírami ve dně, mírně je zapusťte vedle každé rostliny, nad kořeny a zalévejte právě do těch květináčů. Tak budete směřovat vodu ke kořenům a ne do okolí.

etly
hodnocení

Děkuji,ale na to je už pozdě,jsou zasazeny,už na ně dokonce i dnes prší,takže tak...podrobná rada se hodí vždy

Sázení vodorovně se už moc nedělá. Opět se sází spíše do hloubky, aby rajčata v suchém létu dosáhla na vodu. :)

A já teď narazila na několik videí, kde se tvrdí, že hluboko není ani výživa ani voda, není to studna. To že je potřeba dodat z povrchu. Je zajímavé, že nic takového neřešil ani táta ani já na své zahradě a rozdávala jsem kyblíky rajčat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]