Nejste přihlášen/a.
Vyšší přísady v kelímku se přepravou poničily tím,že špičky zčernaly,ohnuly se a celkově utrpěly.Zasadila jsem je dnes přesto,ale mám obavu,jsou to velké odrůdy,které u nás neměly,tak jsem je jela shánět dále.
Zasazené jsem jen zalila a ptám se prosí,nemám použít hnojivo,kristalon např. aj.?
To, co máte, vložte do půdy naležato. Nechejte koukat z hlíny jen špičky. Všude, po celé délce stonku rostlina pustí kořínky. Až se zmátoří a začne pouštět výhonky za lísty a vy je budete vylamovat, nevyhazujte je, ale strčte do hlíny. Tyče můžete dát až, později, až budete vidět, že se chytly. Jastli máte doma zbytečné květináče s dírami ve dně, mírně je zapusťte vedle každé rostliny, nad kořeny a zalévejte právě do těch květináčů. Tak budete směřovat vodu ke kořenům a ne do okolí.
Děkuji,ale na to je už pozdě,jsou zasazeny,už na ně dokonce i dnes prší,takže tak...podrobná rada se hodí vždy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.